Gözde ışık titremesi nedir?

İçindekiler:

  1. Gözde ışık titremesi nedir?
  2. Nistagmus nasıl anlaşılır?
  3. Gözler niye titrer?
  4. Gözün titremesi nasıl geçer?

Gözde ışık titremesi nedir?

Gözde ışık çakması olarak da ifade edilen ani parlama; gözlerin birinde ya da ikisinde meydana gelen, gözün kenarında aniden fark edilen ve sıklıkla gözün iç yapısıyla ilgili bir probleme işaret eden bir durumdur. Hastaların gördüğü ışıklar şekil, renk, sıklık ve görülen süre açısından farklılık gösterebilir.

Nistagmus nasıl anlaşılır?

Denge kaybına neden olan çeşitli durumlarda, gözler, o sırada hareket eden vücudun yeni konumu ve eski konumunu kıyaslarken, denge kaybına bağlı olarak aksayabilir. Bunun sonucunda göz, vücudun eski konumu ile vücudun hareket yönü arasında hızlı sıçramalar yaşar. Bu sıçramalar tıp dilinde nistagmus olarak adlandırılır.

Gözler niye titrer?

Heyecanlanma, efor sarf etme ve gözlerin bir noktaya dikkatli baktığı sırada göz titremesinin şiddeti artar. Göz titremesi hastalarında genetik geçiş görülebilir. Göz titremesi, hayatın ilerleyen dönemi içinde travma, nörolojik ve damar nedenli hastalıklara bağlı olarak gelişir.

Gözün titremesi nasıl geçer?

İyi huylu göz seğirmesi genel olarak gözlerin dinlendirilmesi ile kolaylıkla geçebilmektedir. Göz seğirmesi ortalama olarak birkaç gün içinde kendiliğinden geçmektedir. Lakin yeterli dinlendirmeye rağmen geçmeyen ve bir haftadan uzun süren göz seğirmesinin yaşanması durumunda kişinin bir göz doktoruna gitmesi elzemdir.