9 aylık Oyunu Nasıl Oynanır?

İçindekiler:

  1. 9 aylık Oyunu Nasıl Oynanır?
  2. Alman Kalesi oyunu nedir?
  3. Japon kale ne demek?
  4. Japon Kale oyunu nasıl oynanır?
  5. Basketbolda şut atılırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?
  6. Basketbol topu nasıl atılır?
  7. Basketbol şut atarken top nasıl tutulur?
  8. Durarak şut nedir?
  9. Basketbol topu nasıl tutulur?

9 aylık Oyunu Nasıl Oynanır?

Oyuncular kaleciye gol atmaya çalışır. Yere değerek kale çizgisini geçip kale içine düşen top gol sayılmaz ve atan oyuncu kaleye geçer. Oyuncular top yerdeyken ve havadayken topa istedikleri kadar dokunabilir. yada bir kalecinin yediği gol sayısı 9a cıkarsa kaleci değişir.

Alman Kalesi oyunu nedir?

Cesur bir kahraman gibi kalede mahsur dostlarını kurtarmalısın. Cesur bir kahraman gibi kalede mahsur dostlarını kurtarmalısın.Bunu başarabilmek için kaleden atılan oklara ve ejderhaların ateş toplarına vurulmayıp kendi oklarınla adamları öldürüp kaleyi ele geçirmelisin. Alman Kalesi oyunu.

Japon kale ne demek?

Herkesin kendisine ait bir kalesini olduğu, tek bir topla ve en az 4 kişinin oynayacağı şekilde kurgulanan oyun tam bir japon teknoloji harikasıdır. ... Amaç diğer oyunculara belli sayıda gol atıp onları oyundan çıkardıktan sonra, son kalan rakibi de ekarte ederek japon kale'nin galibi olmaktır.

Japon Kale oyunu nasıl oynanır?

JAPON KALE OYUN KURALLARI:
  1. Bir futbol oyun türüdür.
  2. Bu oyunda herksin minyatür bir kalesi vardır.
  3. Hekes kendi kalesi koruru,el teması yoktur.
  4. hekes birbirine gol atmaya çalısır.
  5. Kaleci yoktur. ...
  6. Belden yukarı gol olmaz.
  7. Kendi kalende olsa bile ele almanın yaskalandığı bir futbol oyunudur.
Daha fazla öğe...

Basketbolda şut atılırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Kolun atış sonrası pozisyonu; çapraz olmalı ve dirsek kırık değil düz olmalı. Atış bileğinin hareketi ise; eliniz atış yaparken sağa sola kaymamalı ve potayı göstermelidir. Atış sonrası bileğin rahat, yumuşak olması gerekir. Atışı yaparken topun en son işaret ve orta parmağınızdan çıktığından emin olun.

Basketbol topu nasıl atılır?

Bir oyuncu tarafından topun çift elle alınarak kontrol altında tutulmasına top tutma denir. Top tutma; durma, yürüme ve koşma pozisyonlarında yerde duran, potadan seken, yerden zıplayan ve pas olarak atılan toplara, vücudun aşağısında, yukarısında ve önünde el ile müdahale edilerek yapılır.

Basketbol şut atarken top nasıl tutulur?

Şutu atacak kişi topu genel olarak hafif öne eğilmiş gövdenin önünde, yaklaşık olarak göğüs hizasında iki elle tutulur. Top parmak uçları ve başparmak yardımıyla tutulur. Oyuncunun avuç içi topa müdahale etmez. Başparmak ve işaret parmağı V şeklini alır.

Durarak şut nedir?

a) Durarak Şut : Yalnız serbest atışlarda kullanılır. Uygulanış mesafesi 4-9 m. arasındadır. Eğer hücum oyuncusunun yolu kapatılmış ve turnike atışı önlenmiş ise sıçrayarak şut seçilmelidir.

Basketbol topu nasıl tutulur?

Topu, iki elinizle göz hizasında ve biraz şut atacağınız yöne dönük olarak tutmalısınız. Şut atmak için kullanılan elle aynı taraftaki ayak, öbür ayağınızın biraz önünde olmalıdır. Dizleriniz bükülü vaziyette ve yine el bilekleri geriye bükülü olarak topu yukarıda tutmalıdır.