Tilya çayını kimler kullanamaz?

İçindekiler:

  1. Tilya çayını kimler kullanamaz?
  2. Tilya kürü ne kadar süre kullanılır?
  3. Tilya bitkisi nedir?
  4. Altın Otu ıhlamur kuşburnu çayı nasıl yapılır?

Tilya çayını kimler kullanamaz?

Tilya kürü zararları çok az olan, tamamen vücuda enerji veren doğal bir şifa kürüdür. Metabolizmanın dengeli bir seviyede olmasını sağlayan tilya kürü, sadece ıhlamur ve kuşburnu gibi bitkilere alerjisi olanlar ve tansiyon hastaları için önerilmez.

Tilya kürü ne kadar süre kullanılır?

Hazırladığınız tilya kürü 1 günlüktür ve 6 saat aralıklarla günde 2 ya da 3 kez olacak şekilde tüketebilirsiniz. Tüketmek için metabolizmanızın hızlı çalıştığı ve aktif olduğunuz gündüz saatlerini seçmeniz daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Tilya bitkisi nedir?

Tilya halk arasında ıhlamur çiçeği olarak bilinen, yaz döneminde (Haziran ile Ağustos ayları arası) açan, sarı beyaz renklerdeki bir çiçektir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu ile gündeme gelen Tilya kürü ise son zamanlarda tüm arama motorlarında en çok aranan kür oldu.

Altın Otu ıhlamur kuşburnu çayı nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Bir litre suyu kaynattıktan sonra içine 10 gram ıhlamur ve 10 adet Kuşburnu (Çatlatarak veya bıçakla çizerek) koyun ve 5 dakika kaynatın. 5 dakika dolunca içine 5 gram Altın otu ilave edip 5 dakika daha kaynatın. Ardından ocaktan alın. birkaç dakika demlenmesi için bekledikten sonra bir kaba süzün.