Hüdayi Vakfı kime aittir?

İçindekiler:

  1. Hüdayi Vakfı kime aittir?
  2. Aziz Mahmut Hüdayi nin hocası kimdir?
  3. Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri hangi padişah döneminde yaşamıştır?
  4. Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri nasıl gidilir?
  5. Mahmut Hüdayi Hazretleri kim?
  6. Üftade Hazretlerinin hocası kimdir?
  7. Bir Türbede nasıl dua edilir?

Hüdayi Vakfı kime aittir?

15. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfımız 400 yıllık bir geleneği olan, kamu yararına çalışan, Birleşmiş Milletlere bağlı ECOSOC (Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi) üyesi olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Aziz Mahmut Hüdayi nin hocası kimdir?

Mahmud Hüdayi otuz üç yaşında iken, hocası Nazırzâde ile Bursa'ya geldi. Üç sene Ferhâdiye Medresesinde müderrislik yaptı. Üç sene sonra, hocasının vefâtı ile Bursa kadılığına getirildi.

Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri hangi padişah döneminde yaşamıştır?

Azîz Mahmûd Hüdâyî bir asra yaklaşan ömründe (948/1543-1038/1628) sekiz pâdişâhın devrini idrak etmiştir. Bu pâdişâhlar şunlardır: Kanunî Sultan Süleyman, II. Selim, III. Murad, III. Mehmed, I. Ahmed, I.

Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri nasıl gidilir?

Aziz Mahmud Hudayi Türbesi Nerede, Nasıl Gidilir?
  1. Aziz Mahmud Hudayi Hz.(K.S. ...
  2. Vapurla : Vapurla gelenler Üsküdar iskelesinde indikten sonra yolun karşı tarafına geçip Yeni Valide Caminin ön tarafından yukarı doğru 500 metre çıkarsa türbeyi görebileceklerdir.
Daha fazla öğe...•BE

Mahmut Hüdayi Hazretleri kim?

Kısaca bahsedicek olursak; Fadlullah bin Mahmûd'un oğlu olan Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri 1541 yılında Koçhisar'da doğmuş, çocukluğu Sivrihisar'da geçmiştir. O, bir asra yakın ömür sürmüş ve sekiz pâdişâh devrini idrâk etmiş bir gönül sultanıdır.

Üftade Hazretlerinin hocası kimdir?

Bursa'nın Araplar Mahallesi'nde 1490'da dünyaya gelen Üftade Hazretleri'nin adı Mehmed, lakabı da Muhyiddin olarak biliniyor. Bursalı ünlü sufi, yazar ve halk şairi Üftade Hazretleri, tasavvuf hayatına Hızır Dede'nin müridi olarak başladı. ... Bu isim o kadar yaygınlaştı ki esas ismi unutuldu, mahlasıyla anılır oldu.

Bir Türbede nasıl dua edilir?

* Hadis-i şerifte şöyle buyuruyor: "Bir müminin kabrini ziyaret ederken, 'Allahümme inni es'elüke-bi-hurmet-i Muhammed aleyhisselam en la tü'azzibe hazelmeyyit' derse, o meyyitin azabı kıyamete kadar ref olur (kaldırılır)." * Kabir ziyareti yapan bir kimse ayakta, "Esselamü aleyküm, ya Ehle dar-il kavm-ilmü'minin!