Öğretmen nasıl şikâyet edebilirim?

İçindekiler:

  1. Öğretmen nasıl şikâyet edebilirim?
  2. Milli Eğitim Bakanlığına şikâyet nasıl yapılır?
  3. Öğretmen şikâyet dilekçesi nereye verilir?
  4. Kaçak Okul nereye şikâyet edilir?
  5. Işletmeler nereye şikayet edilir?
  6. Hakkında şikayet varsa nasıl öğrenebilirim?

Öğretmen nasıl şikâyet edebilirim?

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla Alo 147 hattı kamuoyunda şikâyet hattı olarak algılanan ve öğretmenlerin şikâyet konusu edildiği gerekçesiyle kaldırıldı. Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi 4 danışma hattı öğretmen odaklı hizmet verecek.

Milli Eğitim Bakanlığına şikâyet nasıl yapılır?

Ancak Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi yani MEBİM, bir nevi MEB çağrı merkezi ya da MEB danışma hattı olarak hizmet veriyor. MEBİM'e ulaşmak için yapmanız gereken 4 (444 0 MEB) numaralı MEB numarasını aramaktır.

Öğretmen şikâyet dilekçesi nereye verilir?

Bu kurum Milli Eğitim Bakanlığı, Bimer, okul müdürlükleri, ilçe ya da il milli eğitim müdürlükleri ve savcılık olabilir. Bunlardan herhangi bir kurum, şikâyet için doğru adrestir. Dilekçenin açıklama kısmına şikayet sebebini açık ve net bir şekilde yazmalısınız.

Kaçak Okul nereye şikâyet edilir?

Alo 174 İhbar ve Şikayet.

Işletmeler nereye şikayet edilir?

Bu kapsamda, ALO 130 hattına yalnızca 2019 yılında 2.232 bildirim yapılmıştır. Bildirimler işleme alınarak, ilgili teknik şubeye yönlendirilmekte ve gerekli görülenler hakkında piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerine başlanmaktadır.

Hakkında şikayet varsa nasıl öğrenebilirim?

Hakkında şikayet olup olmadığını adliyeye gidip savcılık ön büro bölümünden sorgulatabilirsiniz. Ama bazen başka adliyelerde şikayetler söz konusu olabiliyor. Sürekli takibini yapmak ve profesyonel olarak ifade anlamında yardım almak için bir avukat yardımıyla bu işi yapmanız daha sağlıklı olacaktır.