Karakeçili köyü nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Karakeçili köyü nereye bağlı?
  2. Karakeçili kırıkkaleye ne zaman bağlandı?
  3. Karakeçili ne zaman ilçe oldu?
  4. Kırıkkaleye neden Kırıkkale demişler?
  5. Yörükler hangi ilde?
  6. Kırıkkale'nin eski adı nedir?

Karakeçili köyü nereye bağlı?

Karakeçili
ÜlkeTürkiye
İlKırıkkale
Coğrafi bölgeİç Anadolu Bölgesi
İdare
15 satır daha

Karakeçili kırıkkaleye ne zaman bağlandı?

Karakeçili, Ankara'nın Bala ilçesine bağlı 16 köyü, toplam 7667 nüfusu ile 1957 yılında belediye teşkilatı kurularak Karakeçili kasabası olmuştur. 20.05.1990 tarih ve 36644 sayılı kanun gereği, Ankara ili Bala ilçesinden ayrılarak, Akkoşan ve Sulubük köyleri ile birlikte Kırıkkale iline bağlı ilçe statüsü verilmiştir.

Karakeçili ne zaman ilçe oldu?

Osmanlı döneminde Ankara sancağına bağlı kalmış ve 1957 yılında Bala ilçesine bağlı iken belediye teşkilatına kavuşmuş olan Karakeçili, 25.05.1990 gün ve 3644 sayılı Kanun ile de ilçe olmuştur.

Kırıkkaleye neden Kırıkkale demişler?

Orta Asya'dan Anadolu'ya göç eden Oğuz Türkmen aşiretleri bu bölgeye yerleştikleri ve şehre o dönemler “Kırıkkala” adı verildiği bilinmektedir. Kimi kaynaklara göre ise Kırıkkale isminin şehrin üç kilometre kuzeyindeki Kırıkköyü ile kent merkezindeki Kaletepe'nin birleşmesinden gelmiştir.

Yörükler hangi ilde?

Anadolu'ya Selçuklu İmparatorluğu dönemimde gelen, Osmanlı kayıtlarında Yürüyen anlamında, Yörük ya da Orta Asya'daki adlarıyla 'Bozuluş' diye nitelendirilen, özbeöz Türk olan yörükler bugün 'konmuş' yani yerleşik duruma geçmiş Yörükler, daha çok; Manisa, Balıkesir, Kütahya ve Afyonkarahisar'da yerleşiktirler.

Kırıkkale'nin eski adı nedir?

Kırıkköyü ile kentin merkezinde bulunan Kaletepe'nin kısaltılarak birleştirilmesinden ortaya çıktığı söylenir. Bu ismin halk tarafından yakıştırıldığı kanaati yaygın olmakla beraber bölgenin ismi Osmanlı arşiv belgelerinde "Kırıkkal" şeklinde geçmektedir.