Katarak baslangici nasil olur?

İçindekiler:

  1. Katarak baslangici nasil olur?
  2. Göz Katarağı nasıl iyileşir?
  3. Katarakt oluşumu nasıl önlenir?
  4. Katarakt ilerler mi?
  5. Katarakt ameliyatsız iyileşir mi?

Katarak baslangici nasil olur?

Katarakt, ortalama 55-60 yaş civarındaki kişilerde gözün merceğinde başlayan hafif bir matlaşma ve sertleşme ile kendini göstermektedir. Hastalar tarafından kataraktın ilk belirtilerinin renklerin canlılığında ve görme kalitesinde azalma şeklinde tarif edilmektedir. Katarakt belirti ile gelen bir sorundur.

Göz Katarağı nasıl iyileşir?

Oluşmuş kataraktın ilaç veya gözlükle tedavisi mümkün değildir. Kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Katarakt ilerledikçe görmeyi belirgin olarak azaltarak hastanın yaşantısını rahatsız etmeye başlar.

Katarakt oluşumu nasıl önlenir?

Açık havada, güneşte iş yapanların mutlaka korunması gerekiyor. Şapka takarak, güneş gözlüğü takarak bu etkilerden kaçınılması gerekiyor. Bunlar dışında genetik faktörler rol oynuyor. Güneşten korunarak, içki ve sigara içmeyerek, gözlük takarak ve C vitamini yüksek besinler alarak yaşlılık kataraktından korunabiliriz.

Katarakt ilerler mi?

Katarakt genelde yavaş ilerler. Katarakt az olduğu zaman görmede herhangi bir farklılık hissedilmeyebilir. İlerledikçe net görme kaybolmaya başlar.

Katarakt ameliyatsız iyileşir mi?

Günümüzde kataraktın ameliyatsız tedavisi yoktur. Katarakt ameliyatının zamanlaması kişinin yaşam koşullarına ve görme ihtiyaçlarına göre değişkenlik gösterir.