KOSGEB açılımı nedir?

İçindekiler:

  1. KOSGEB açılımı nedir?
  2. KOSGEB Başvuru kimler yapabilir?
  3. KOSGEB destegi nedir?
  4. KOSGEB kuruluş amacı nedir?
  5. Kosgeb Başvuru nedir?
  6. KOSGEB Kobiyi neden destekler?
  7. Neden KOSGEB?
  8. Kosgeb başvurusu nasıl yapılır 2020?

KOSGEB açılımı nedir?

KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

KOSGEB Başvuru kimler yapabilir?

KOSGEB hibe ve faizsiz kredi desteği başvurusu yapmak için 18 yaşından büyük olma zorunluluğu bulunmaktadır. KOSGEB destekleri, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilere verilmektedir. Yabancı uyruklu kişiler, KOSGEB başvurusu yapamazlar.

KOSGEB destegi nedir?

Bu programın amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır. (Bu destek programı, Girişimcilik Dairesi Başkanlığı tarafından tasarlanmıştır.)

KOSGEB kuruluş amacı nedir?

Kosgeb'in kuruluş amacı girişimcilerin mali ve eğitsel yönden desteklenmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomiye olan katkısının arttırılmasıdır. Bu sayede ekonomik kalkınmanın nüfusun tabanına yayılması hedeflenir.

Kosgeb Başvuru nedir?

Kosgeb, kelimesinin anlamı, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'dır. ... Bu durumda Kosgeb sunduğu farklı paketlerle girişimcilere destek hizmeti sunmaktadır. Ticarete başlamak ve kendi işini kurmak isteyen kişiler bu kuruma başvurarak destek alabilmektedir.

KOSGEB Kobiyi neden destekler?

Yalnızca halihazırda bulunan işletmeler değil, yeni açılması planlanan yerler için de KOSGEB kobi desteği değerlendirilebilecek bir imkandır. ... İşte bu noktada kobilere destek devreye girer. Büyümeyi hedefleyen küçük ve orta büyüklükteki işletmelere özel kredi imkanlarının önü açılmalıdır. Bu iş için KOSGEB kurulmuştur.

Neden KOSGEB?

Ülkemizde sosyal ihtiyaçlar ve ekonominin karşılanabilmesi amacı ile orta ve küçük ölçekli işletmelerin etkisi ile ve sanayideki paylarını artırmak amacı ile kurulmuştur. KOSGEB ayrıca işletmelerin rekabet güçleri ve seviyelerini artırmak amacı ile de hizmet eder.

Kosgeb başvurusu nasıl yapılır 2020?

DESTEK BAŞVURUSU: Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir.