M1 sınıfı araç hangisi?

İçindekiler:

  1. M1 sınıfı araç hangisi?
  2. Araç sınıfı hangisi?
  3. Otomobil 1 sınıf mı?
  4. M sınıfı hangi araçları kullanır?
  5. Motor kaçıncı sınıf araç?
  6. Ruhsatta N2 ne demek?
  7. Fiat Pratico kaçıncı sınıf?

M1 sınıfı araç hangisi?

M1 Sınıfı: Sürücü dışında en fazla sekiz kişilik oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik motorlu araçlar. M2 Sınıfı: Sürücü dışında sekizden fazla oturma yeri olan, yolcu taşımaya yönelik ve azami kütlesi 5 ton'u aşmayan, motorlu araçlar.

Araç sınıfı hangisi?

ARAÇ SINIFLARI
SınıfAraç TipiAKS Adeti
1Aks Aralığı 3.20'den Küçük 2 Akslı Araç2
2Aks Aralığı 3.20'ye Eşit veya Büyük 2 Akslı Araç2
3Yere Değen Aks Sayısı 3 Olan veya Çektiği Araç İle Birlikte Yere Değen Toplam Aks Sayısı 3 Olan Araç3
3 satır daha

Otomobil 1 sınıf mı?

1-Sınıf Araç: AKS aralığı-dingil mesafesi; 3.20 metre altında olan araçlar, 1. sınıf araç olarak nitelendirilir. Otomobiller bu sınıfta bulunur. ... Tır ve dingil sayısı 6'dan fazla olan; kamyonlar, treylerler bu sınıfa dahildir.

M sınıfı hangi araçları kullanır?

M sınıfı ehliyet almak isteyen kişiler, tüm motosiklet ve MOPED'leri kullanabilirler. Eğer B sınıfı ehliyetiniz varsa M sınıfı ehliyet almanıza gerek kalmaz. MOPED araçlar saatte 45 kilometreyi geçemeyen ve küçük olarak nitelendirilebilecek olan araçlardır.

Motor kaçıncı sınıf araç?

Motosikletler 6. sınıf araç olarak HGS ye abone olabilir ve 15 tarihinden itibaren 1. Sınıf araç ücretinin yarısı kadar bir ücret ile Otoyol ve Boğaz Köprülerinden geçişlerini yapabilecektir. HGS sürücülerinin, araçlarının sınıflarına uygun HGS etiketi kullanmaları gerekmektedir.

Ruhsatta N2 ne demek?

Genel olarak N sınıfı; en az dört tekerleği bulunan ve yük taşıyan araçlar olarak tanımlanmıştır. ... UKOME kararlarına göre panelvan tipindeki N1 sınıfı araçlar boğaziçi köprüsünden geçebilmektedir. N2 sınıfı araçlar ise en az dört lastikli ve azami ağırlığı 3,5 ton ile 12 ton arasındaki araçlardır.

Fiat Pratico kaçıncı sınıf?

Fiat Pratico, kamyonet sınıfına giren bir araç olduğu için, SRC3 veya SRC4 Belgeleri'nden biri alınmalıdır. FİAT DUCATO MİNİBÜS KULLANIYORUM. HANGİ TÜR SRC BELGESİ ALMALIYIM? Fiat Ducato Minibüs, yolcu sınıfına giren bir araç olduğu için, SRC1 veya SRC2 Belgeleri'nden biri alınmalıdır.