Arveles yaşlılarda kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Arveles yaşlılarda kullanılır mı?
  2. Parol ilacı kaç yaşında kullanılır?
  3. Hangi ağrı kesiciler böbreklere zarar verir?
  4. 6 yaşındaki çocuğa Parol verilir mi?
  5. Parol 500 kaç yaşında kullanılır?

Arveles yaşlılarda kullanılır mı?

Yetişkinler: Önerilen doz genellikle her 4-6 saatte bir 12,5 mg veya her 8 saatte bir 25 mg'dır. Toplam günlük doz 75 mg'ı geçmemelidir. Yaşlılar: Yaşlı hastalarda, tedaviye dozaj aralığının en alt ucundan (50 mg toplam günlük doz) başlanması önerilir. Dozaj, daha sonra hastanın durumuna göre arttırılabilir.

Parol ilacı kaç yaşında kullanılır?

6 yaşından küçük çocuklara sadece Parol'un likit (şurup) formu doktorun reçete ettiği dozda verilmelidir. 2 yaşından küçük çocuklara doktor gerekli görmedikçe verilmemelidir.

Hangi ağrı kesiciler böbreklere zarar verir?

Konuya ilişkin bilgi veren Nefroloji uzmanı Dr. Mustafa Eren, "Özellikle uzun yıllar 3-4 yıl kadar ağrı kesici ilaç kullanımı böbreklerde kalıcı hasara sebep olabiliyor. Bazen tek doz ağrı kesici bile böbreklerde alerjik reaksiyona sebep olarak böbreklerin ani olarak bozulmasına sebep olabiliyor" diye konuştu.

6 yaşındaki çocuğa Parol verilir mi?

Ayrıca; Tüm çocuklarda ilaç kullanımı 4-6 saatte bir ve günde maksimum 4 tablet olmalıdır. 6 yaşından küçük çocuklara sadece Parol'un likit (şurup) formu doktorun reçete ettiği dozda verilmelidir. 2 yaşından küçük çocuklara doktor gerekli görmedikçe verilmemelidir.

Parol 500 kaç yaşında kullanılır?

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: 12yaĢından büyük çocuklarda ve yetiĢkinlerde tavsiye edilen Parol Tablet dozajı, gerekli oldukça her 4-6 saatte bir 500 mg -1 gr (1 -2 tablet)'dır. Maksimum günlük doz 6 tablettir. ve 24 saatte toplam 4 dozdan daha fazla verilmemelidir. 6 yaĢından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.