Altuğ Çetinkaya hangi hastanede?

İçindekiler:

  1. Altuğ Çetinkaya hangi hastanede?
  2. Okuloplastı nedir?
  3. Orbital cerrahi nedir?
  4. Oküloplastik ameliyat nedir?
  5. Göz konusunda ihtisas yapmış doktorlara ne denir?
  6. Ferda Çiftçi Kimdir?
  7. Nörooftalmoloji ne demek?
  8. Op Dr Sinan Göker nereli?
  9. Tayfun Bavbek hangi hastanede?

Altuğ Çetinkaya hangi hastanede?

Çetinkaya, eşzamanlı olarak 2012-2019 yılları arasında Dünyagöz Ankara Hastanesi'nde Oküloplastik Cerrah olarak çalışmış ve hastaneler grubunun Oküloplastik Birimi Direktörlüğü'nü yapmıştır.

Okuloplastı nedir?

Okuloplasti, gözün plastik cerrahi ameliyatlarının genel adıdır. Göz kapakları, kirpikler, kaşlar, gözyaşı elemanları (gözyaşı kanalı, gözyaşı kesesi ve gözyaşı bezi), gözün içinde yer aldığı göz küresi ve elemanları gibi geniş bir doku ve bu dokulara ait çok çeşitli hastalıkları içermektedir.

Orbital cerrahi nedir?

Oküloplasti ve orbita cerrahisi göz kapakları, gözyaşı yolları ve göz çukuru hastalıklarıyla ilgilenen bir uzmanlık alanıdır.

Oküloplastik ameliyat nedir?

Oküloplastik cerrahi (oftalmik plastik ve rekonstrüktif cerrahi), oftalmolojinin (göz sağlığı ve hastalıkları biliminin) bir alt dalıdır. Bu bilim dalı, göz kapağı, gözyaşı sistemi ve orbita hastalıklarının (gözü çevreleyen kemik ve yumuşak dokular) tanı, tedavisi ve protez göz uygulaması ile uğraşır.

Göz konusunda ihtisas yapmış doktorlara ne denir?

Göz hastalıkları uzmanı, göz ve görme sistemi hastalıklarının teşhis ve tedavisini yapan veya bu alandaki rahatsızlıkların önlenmesine yardımcı olan tıp doktorudur.

Ferda Çiftçi Kimdir?

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi (1983),GATA (1990) mezunu olan Prof. ... Ferda Çiftçi, Özel Batıgöz Sağlık Grubu Altunizade - İstanbul şubesinde Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak hizmet vermektedir.

Nörooftalmoloji ne demek?

Göz ve sinir sisteminin ortak hastalıkları ile ilgilenen bilim dalıdır. Optik sinirden görmenin gerçekleştiği görme korteksine kadar olan görme yolları ve yine beyin korteksindeki hastalıklar nöro oftalmolojinin konusudur.

Op Dr Sinan Göker nereli?

Sinan Göker, 1958 yılında İzmir'de doğdu. 1977 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi'nden, 1982'de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 1988 yılında Çapa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı'nda göz hastalıkları uzmanlığını tamamladı.

Tayfun Bavbek hangi hastanede?

Prof. Dr. Tayfun Bavbek | Academic Hospital.