HDI motor iyi mi?

İçindekiler:

  1. HDI motor iyi mi?
  2. Dizel araçların motor ömrü ne kadar?
  3. Blue HDI dizel mi?
  4. Dizel araba km önemli mi?
  5. Motor hacmi nedir ne işe yarar?
  6. Motor gücü kaç hp olmalı?
  7. PureTech ne demek?
  8. HDI motor kimin?
  9. Peugeot 508 dizel mi benzinli mi?

HDI motor iyi mi?

HDI motorların en fazla konuşulan özelliği yakıt tüketimine göre en iyi performansı sağlamasıdır. Dizel yakıtı çok ince bir biçimde aktarmasıyla püskürtülen enjeksiyon sistemi çok daha verimli ve çevrecidir. ... Dizel motorlara göre çok daha uzun ömürlü bir motor teknolojisidir.

Dizel araçların motor ömrü ne kadar?

Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.

Blue HDI dizel mi?

BLUEHDI TEKNOLOJİSİ Peugeot'nun Euro6 dizel motorlarından olan BlueHDi'ın en önemli özelliği çevreyi korurken düşük yakıt tüketimi sunması ve performanstan ödün vermemesidir.

Dizel araba km önemli mi?

Km'si 40.000'de olan bir araç, oldukça titiz kullanılmış 300.000 km'lik bir araçtan daha kötü bir durumda olabiliyor. Dizel araçlar ise yılda 30.000-35.000 arası km yapıyor. Özellikle uzun yolculuklar yapacak sürücüler için dizel araçlar, en ideali oluyor.

Motor hacmi nedir ne işe yarar?

Motor hacmi, bir aracın silindirlerinden itilebilen yakıt-hava karışımının toplamıdır. Sürücüler yeni bir otomobil almadan önce eğlence sistemlerinden bagaj hacmine kadar birçok detayı gözden geçiriyor. Ancak otomobil seçimlerinde donanımlar kadar sürüş performansına etki eden özellikler de önemli rol oynuyor.

Motor gücü kaç hp olmalı?

Bu nedenle ağırlık gibi değerleri değiştirilmeyen bir aracın beygir gücü (HP) artırılırsa genellikle ulaşabildiği maksimum hızı da artar. Aracınız ile yüksek hızlara çıkacaksanız da beygir gücü'nün yüksek olması gerekir. Şehir içerisinde araç kullanacaklar için 90 HP ila 100 HP aralığında beygir gücü yeterlidir.

PureTech ne demek?

PureTech benzinli motor, dediğimiz gibi Peugeot - Citroen markalarının ortak kullandığı ünitedir. Sıralı sistem düzenindedir. Araçlarında fazla yakıt çekebilecek bir takım şeylerden vazgeçilmiştir. Mesela PureTech'ler standart içten yanmalı motorların 4 silindirine karşı 3 adet silindir sayısı ile hareket eder.

HDI motor kimin?

HDİ (High Pressure Direct İnjection),PSA'nın ilk kez 1997'de uyguladığı dizel motordur.

Peugeot 508 dizel mi benzinli mi?

Peugeot markasının 508 modeli Prime donanımında iki farklı motor seçeneği sunuyor. Araçlardan dizel motor seçeneği 130 beygir 300 Nm tork sunarken, 1.6 benzinli motoru 180 beygir 250 tork sunuyor.