Kırtasiye ne satılır?

İçindekiler:

  1. Kırtasiye ne satılır?
  2. Kirtasiye acmak icin neler gerekli?
  3. Kırtasiye giderleri hangi hesapta izlenir?
  4. 150 ilk madde ve malzeme nedir?
  5. 740 hesap nedir?
  6. 152 hesap nasıl çalışır?
  7. 152 Mamuller ne demek?
  8. 151 hesap nasıl çalışır?
  9. 153 hesap nasıl çalışır?
  10. 600 hesap nasıl çalışır?
  11. 153 191 borçlu 320 alacaklı hesabı neyi ifade eder?

Kırtasiye ne satılır?

Ofislerde kullanılan kırtasiye malzemeleri çeşitlilik göstermekle beraber en çok satan ürünleri şunlar oluşturuyor; A4 Kağıt, plastik klasör, dosyalama ürünleri, tükenmez kalem, dolma kalem, zımba, delgeç, masaüstü gereçler, yazıcı, yazıcı kartuşu, toner, evrak rafı ve ofis aksesuarları ve yazı tahtası.

Kirtasiye acmak icin neler gerekli?

Kırtasiye Açmak İçin Gerekli Belgeler

  • Kimlik Fotokopisi.
  • 2 Adet Vesikalık.
  • İmza sirküleri.
  • Oda kayıt belgesi.
  • Ticari sicil kaydı
  • İtfaiye uygunluk raporu.
  • Vergi Levhası
  • Kira kontratı

Kırtasiye giderleri hangi hesapta izlenir?

İşletmelerin üretiminde veya diğer faaliyetlerinde kullanmak üzere aldığı hammadde (ilk madde), yardımcı madde, işletme malzemesi, ambalaj malzemesi ve diğer malzemelerin izlendiği hesaptır.

150 ilk madde ve malzeme nedir?

150 İlk Madde ve Malzeme Hesabı: İşletmelerin üretiminde veya diğer faaliyetlerinde kullanmak üzere aldığı hammadde (ilk madde), yardımcı madde, işletme malzemesi, ambalaj malzemesi ve diğer malzemelerin izlendiği hesaptır. İlk madde: Bir malın içinde yoğun olarak bulunan ve mamülün esas yapısını oluşturan maddedir.

740 hesap nedir?

740 Hizmet Üretim Maliyeti Hesabı: Hizmet işletmelerinin üretim maliyetlerinin izlenmesinde kullanılan hesaptır. 740 Hizmet Üretim Maliyeti Hesabının İşleyişi: Hizmet işletmelerinde üretilen hizmetler için yapılan giderlerin fiili tutarları bu hesaba borç olarak kaydedilir.

152 hesap nasıl çalışır?

152 Mamüller Hesabı, Üretim Çalışmaları sonunda elde edilen ve satışa hazır hale gelmiş bulunan mamullerin izlendiği hesaptır. 152 Mamuller Hesabı İşleyişi : Üretimi Tamamlanan Mamuller " 151 Yarı Mamüller Üretim " Hesabından Alınır bu Hesaba Borç kaydedilir.

152 Mamuller ne demek?

152 Mamüller Hesabı: Üretim işletmelerinin çalışmaları sonunda elde edilen ve satışa hazır hale gelen mamullerin izlendiği hesaptır.

151 hesap nasıl çalışır?

151 Yarı Mamüller Hesabının İşleyişi: Maliyet dönemi sonunda direkt ilk madde ve malzeme, direkt işçilik ve genel üretim giderleri tutarları kadar bu hesap borçlandırılırılarak kaydedilir. Üretimi tamamlanan yarı mamüllerin maliyet tutarı bu hesabın alacağı karşılığında ilgili stok hesaplarına aktarılır.

153 hesap nasıl çalışır?

153 TİCARİ MALLAR HESABI 153 Ticari Mallar Hesabının İşleyişi: Satın alınan ticari mallar maliyet bedeli ile bu hesaba borç kaydedilir, aynı zamanda mallar için yapılan alış giderleri de borç olarak kaydedilir. Satılması veya herhangi bir nedenle işletmeden çıkmasında ise maliyet bedeli ile alacak kaydedilir.

600 hesap nasıl çalışır?

600 YURT İÇİ SATIŞLAR HESABI Bu hesap bir gelir hesabıdır ve gelir tablosunda yer alır, bilançoda yer almaz. 600 Yurt İçi Satışlar Hesabının İşleyişi: Satış yapıldığında hasılat tutarı bu hesaba alacak olarak kaydedilir. Dönem sonunda bu hesap borç kaydedilerek kapatılır ve 690 Dönem Kar veya Zararı Hesabına aktarılır.

153 191 borçlu 320 alacaklı hesabı neyi ifade eder?

320 Satıcılar Hesabı: İşletmenin faaliyet konusu ile ilgili her türlü mal ve hizmet alımlarından kaynaklanan senetsiz borçların izlendiği hesaptır.