Birûni neyi icat etti?

İçindekiler:

  1. Birûni neyi icat etti?
  2. Biruni Kimdir 3 sınıf?
  3. Biruni dünya ile ilgili ne yapmıştır?
  4. Biruni hangi alan ya da alanlarda çalışma yapmıştır?
  5. Biruni ne zaman vefat etti?
  6. Biruni ne zaman doğdu?
  7. El Biruni nerede öldü?

Birûni neyi icat etti?

Yunan filozoflarından Aristo, Arşimet ve Demokritus'un çalışmalarından etkilenen El-Biruni, bilimsel çalışmalarına 17 yaşında başladı. Güneşin yüksekliği ve şehrin boylamını hesapladı. Güneşin hareketlerinden, mevsimlerin ne zaman başladığını belirledi. Dünyanın çapını, bugünkü değere çok yakın olarak buldu.

Biruni Kimdir 3 sınıf?

Tam adı Ebu Reyhan Muhammed bin Ahmed el-Birûnî'dir. ... El-Biruni, 1017-1030 yılları arasında Hindistan'da yaşadı ve bu dönemde meşhur kitabı Kitab'üt-Tahkik Ma li'l-Hind'i yazdı. Yunan filozoflarından Aristo, Arşimet ve Demokritus'un çalışmalarından etkilenen El-Biruni, bilimsel çalışmalarına 17 yaşında başladı.

Biruni dünya ile ilgili ne yapmıştır?

İdrîsî, Dünya`nın küre şeklinde olduğunu düşünüyordu. İdrîsî`nin çizdiği dünya haritası, o güne kadar bilinen en iyi dünya haritası örneğidir. Onun çizdiği dünya haritalarından Avrupalı kâşifler de faydalanmıştır. İdrîsî`nin haritalarının Amerika`nın keşfi sırasında Kolomb tarafından kullandığı düşünülmektedir.

Biruni hangi alan ya da alanlarda çalışma yapmıştır?

*Dünyanın döndüğü fikrini ilk olarak ortaya attı. *Kuzey , Güney ,Doğu ,Batı yönlerinin bulucusuydu. Yani Biruni anlayacağımız üzere ; Tıp , Astronomi , Coğrafya , Matematik , Fizik ve daha birçok alanda çalışmalar yapmıştır.

Biruni ne zaman vefat etti?

13 Aralık 1048

Biruni ne zaman doğdu?

MS 5 Eylül 973

El Biruni nerede öldü?

13 Aralık 1048