Kuru incir basması nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Kuru incir basması nasıl yapılır?
  2. Sertleşmiş kuru incir nasıl yumuşatılır?
  3. Kuru incir evde nasıl muhafaza edilir?
  4. İncir ağaçta neden Kurtlanır?
  5. Kuru incir buzlukta nasıl saklanır?
  6. Evde yapılan pestil nasıl muhafaza edilir?
  7. İncir ne zaman Kurtlanır?
  8. İncir dalında neden çürür?
  9. İncir dondurucuya nasil koyulur?

Kuru incir basması nasıl yapılır?

İncir Kurusu Tarifi Nasıl Yapılır? İncirleri yıkayıp elimizle üzerlerine basarak yassılaştırın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye dizip güneş gören bir yerde 5 gün kadar arada ters-düz yaparak kurutun. 5 günün sonunda un ile incirleri ovalayıp buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

Sertleşmiş kuru incir nasıl yumuşatılır?

İnciri yemeden önce fırında 1-2 dakika hafif ısıtırsanız incir yumuşayacaktır. Kışın doğalgaz peteğinin yanında 5-6 dakika bekletilen kuru incir yumuşak hale gelir ve istediğiniz gibi yiyebilirsiniz.

Kuru incir evde nasıl muhafaza edilir?

Kuru incir güneş görmeyen alanda saklanır Kuru inciri hava almayan bir kap içinde tutmalısınız. Ağzı kapalı ve hava almayan cam kavanozlar, bu yöntem için oldukça uygundur. Kuru incirin oda sıcaklığının altında bir ortamda saklanmasını öneriyoruz. Bir yıla yakın sorun yaşamadan saklayabilirsiniz.

İncir ağaçta neden Kurtlanır?

İncir çok fazla su isteyen bir meyve ağacı değildir. Havaların mevsim normallerinin üstünde soğuk olması kurtlanmayı tetikleyebilir. ... Bazı yıllarda nemin mevsim normallerinden fazla olması kuru incir kurtlanma sorunun en büyük tetikleyicisidir.

Kuru incir buzlukta nasıl saklanır?

Ama uzun süre saklamayı düşünüyorsanız derin dondurucuda saklamak en doğru yöntemlerden biridir. Bir yıl civarında bozulma olmadan Ufresh kuru incirinizi tüketebilirsiniz. Ufresh kuru incirlerinizi hava almayacak bir kap veya poşet içerisinde Uğur derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Evde yapılan pestil nasıl muhafaza edilir?

Serin, güneş görmeyen, kuru bir yerde tutmak en ideal saklama şeklidir. Pestili özellikle nemden korumanız gerekiyor. Nemli ortam pestilin küflenmesine, bozulmasına ve kokmasına neden olabilir.

İncir ne zaman Kurtlanır?

İncirleri sıktığınızda suyu çıkmıyor, yumuşak ve esnekse, incirler kurumuş anlamına gelir. İncirleri tam olarak kurutamazsanız, bir zaman sonra kurtlanır. İncirleri ikiye ayırıp tepsiye sıraladıktan sonra, bu kez incirleri güneşe koymayıp fırına koymalısınız.

İncir dalında neden çürür?

İncirde son iki yılda yaşanan çürüme ve akmaya, jeotermal tesislerden salınan buharın sebep olduğunu savunan üretici Güner Uzun, “İncir bahçemde kalıyorum. Geceleri bahçemin yanında bulunan jeotermal tesisten buhar salıyorlar. Bunu herkes biliyor. Bu tesislerin buharı, bizim incirimize zarar veriyor.

İncir dondurucuya nasil koyulur?

↑ Taze İncirin Dondurulması İncirleri 3-4 saat soğuk hava deposuna koyun. Sonra incirleri çıkarıp ağzı kapanabilir plastik bir poşete koyun. Torbadan mümkün olduğunca fazla havayı çıkarın. İncirleri 8 aya kadar dondurucuda saklayın.