Kuranda içki içmek günah mı?

İçindekiler:

  1. Kuranda içki içmek günah mı?
  2. İçki içmek haram mi?
  3. İçki içmek günahı nedir?
  4. Sarhoş olmayacak kadar içki içmek günah mi?
  5. Şarap içmek haram mıdır?
  6. Yanlışlıkla alkol içen namaz kılabilir mi?

Kuranda içki içmek günah mı?

“Ey iman edenler! (aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.” Kur'an bu ayetiyle içkiyi kesin olarak tamamen yasakladı.

İçki içmek haram mi?

Kur'ân, sarhoş eden alkollü içkileri kesin olarak yasaklamıştır. İmamı A'zam'a göre sarhoş etmeyen az miktardaki alkol içeren içkiler (bira gibi) haram değildir. ... Hamr, üzümden yapılan, şarap dediğimiz alkollü içkidir. Hamr kelimesinin asıl anlamı ise örtmektir.

İçki içmek günahı nedir?

“Kur'an'a göre içki günah ama hukuki müeyyide öngörmemiş” Maide ayetinde 'içki, kumar şeytan işi iğrenç işlerdir' der. Kur'an namaz kılmayana, oruç tutmayana, içki içmeyene hukuki bir müeyyide öngörmemiş ancak bu günahtır diyerek dini, uhrevi bir müeyyide öngörmüştür.

Sarhoş olmayacak kadar içki içmek günah mi?

Bir ilahiyatçı olarak belirteyim ki; içki içmek değil sarhoş olmak haramdır. İmam-ı Azam Ebu Hanife der ki, şarap dışındaki içkileri sarhoş olmayacak kadar içmek haram değildir.

Şarap içmek haram mıdır?

Birincisi; şarap içmek haramdır. Zira şarap sarhoş edicidir. O halde aslında haram olan şey sarhoş olmaktır. İkincisi; şarap dışındaki içkileri sarhoş olmayacak kadar içmek haram değildir.

Yanlışlıkla alkol içen namaz kılabilir mi?

Elbette alkol haramdır. Ama, bir haramın işlenmiş olması, namaz gibi farz olan bir ibadetin terkini gerektirmez. Eğer, içki içen bir kişi ne dedeğini bilmeyecek derecede sarhoş olmuşsa namaz kılamaz. Az miktarda alkol içen bir kişi, namaz kılabilir.