Frengi hastalığına hangi doktor bakar?

İçindekiler:

  1. Frengi hastalığına hangi doktor bakar?
  2. Frengi tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?
  3. Sifiliz ne zaman negatif olur?
  4. Sifiliz kan testinde çıkar mı?
  5. Frengi kalıcı mıdır?
  6. VDRL pozitif TPHA negatif ne demek?

Frengi hastalığına hangi doktor bakar?

FRENGİ İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLMELİ? Frengi hastalığında teşhis ve tedavi için kadınlar dermatoloji ya da jinekoloji bölümünü tercih edebilirler. Erkeklerin ise üroloji bölümüne gitmeleri gerekir. Bu kliniklerde yapılacak testler neticesinde hastalığa ilişkin tetikler gerçekleştirilir ve tedavi süreci başlatılır.

Frengi tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?

Penisilin en çok kullanılan antibiyotiklerden biridir ve genellikle frenginin tedavisinde çok etkilidir. Penisiline alerjisi olan insanlar muhtemelen farklı bir antibiyotik ile tedavi edilecektir. (Doksisiklin, Azitromisin, Seftriakson) Nörofizeniz varlığında, intravenöz olarak günlük dozlarda penisilin alınmalıdır.

Sifiliz ne zaman negatif olur?

Yaygın lenf bezi büyümesi vardır. VDRL gibi özgül olmayan antikor testleri; infeksiyondan (yaradan) 1-2 hf sonra pozitifleşir, sifilize özgül antikor testleri ise, infeksiyonda 4-6 hafta içinde pozitifleşir. VDRL testleri 6- 18 ay sonra olumsuz (negatif) leşirler.

Sifiliz kan testinde çıkar mı?

Sifiliz kan testleri ile kolayca teşhis edilir. Lezyonlar ve fizik muayene de teşhiste yardımcıdır. Teşhis için VDRL, RPR, TPHA-İ FTA-ABS kan testleri ve lezyonlardan alınan örneklerin incelenmesi belirleyicidir. Sifiliz düşünülen hastalardan HIV testi mutlaka istenir.

Frengi kalıcı mıdır?

Hastalığın bu dönemi uzun sürer. Hastalığın belirtileri olmasa da, yapılan testler sonucu hastalığın pozitif olduğu görülür ve bulaşıcıdır. Bu dönem erken ve geç latent dönem olarak ikiye ayrılmaktadır. Birçok organı etkileyen bu mikrop hala vücutta olduğundan bu dönem 5-10 yıl kadar sürebilir.

VDRL pozitif TPHA negatif ne demek?

Normalde VDRL testi negatif olmalıdır. Negatif çıkan VDRL testi, vücudun Sifilis etkeni olan Trepenoma pallidum bakterisi ile karşılaşmadığı ve bu bakteriye karşı antikor oluşmadığı anlamına gelmektedir. Pozitif çıkan VDRL testinin ise bir hastalık belirtisi olabilir.