Web of Science atıf tarama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Web of Science atıf tarama nasıl yapılır?
  2. Atıf sayısı ne demek?
  3. Atıf sayısı kaç olmalı?
  4. Makalede atıf sayısı nedir?
  5. Sobiad atıf nedir?
  6. Web of Science veri tabanı mıdır?
  7. Bir makalenin impact faktörü nasıl bulunur?
  8. Dergi impact faktörü kaç olmalı?
  9. Impact faktörü kaç olmalı?
  10. Türkiye Atıf Dizini ile tr dizin aynı mı?

Web of Science atıf tarama nasıl yapılır?

Araştırmacı yayın listesine erişmek için “Basic Search” alanında “Author” başlığını seçerek ve tarama kutucuğuna soyadı ve adının ilk harfini yazarak (Örn: Demir A) “Search” butonu ile tarama işlemini başlatır. 4. Tarama sonuç sayfası gelir. “Refine Result” alanından isteğe göre “filitreleme” yapılabilir.

Atıf sayısı ne demek?

Bir bilimsel makale, diğer bir bilimsel makaleyi kaynak olarak gösterince, o makaleye atıf yaptı diyoruz. Meselâ Şekil 1A'da kırmızı okun gösterdiği yerde ayraç içinde 19 sayısı var. Bu, orada bahsedilen bilginin 19 numaralı dipnottaki yayından alındığını belirtiyor.

Atıf sayısı kaç olmalı?

Bu demektir ki akademisyen en az 10 makalesi 10 veya üstü atıf almış demektir. H indeksi 5 olsaydı, en az 5 makalesi 5 veya üstü atıf almış anlamına gelecektir.

Makalede atıf sayısı nedir?

Bilimsel bir makalenin atıf sayısı, o makalenin diğer makaleler tarafından kaç kere alıntılandığını göstermektedir. Dolayısıyla, bir makale dikkat çektiktçe atıf sayısı da artmaktadır. Atıf sayıları, akademik arama motorlarının sıralama algoritmalarında da kullanılmaktadır [1].

Sobiad atıf nedir?

Sobiad, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanında yayınlanan 1.171 derginin tam metinlerinin indekslendiği ve atıflarının bulunduğu bir veri tabanıdır. Aynı zamanda Türkiye merkezli en çok sosyal bilimler makalesinin bulunduğu yerli bir indekstir.

Web of Science veri tabanı mıdır?

Web of Science Core Collection, altı çevrimiçi veritabanından oluşur: Science Citation Index Expanded (SCIE), 150 disiplini kapsayan 8500'den fazla dergiyi tarar. ... Arts & Humanities Citation Index (A&HCI veya AHCI), 1975'ten itibaren 1.700'den fazla fen bilimleri, sosyal bilimler ve sanat dergisini taramaktadır.

Bir makalenin impact faktörü nasıl bulunur?

Bilimsel bir derginin bir yılda, önceki iki yıla ait makalelere aldığı atıfların, önceki iki yılın yayımlanan makale sayısına bölünmesiyle elde edilen orandır.

Dergi impact faktörü kaç olmalı?

Dergilerin kendilerine atıf vermesi Bir dergide yayınlanan makalelerin yine aynı dergideki diğer makalelere atıfta bulunmasıdır. Derginin kendi makalelerine verdiği self citation atıflarının %20 üzerinde olmaması beklenir.

Impact faktörü kaç olmalı?

Dergilerin kendilerine atıf vermesi Bir dergide yayınlanan makalelerin yine aynı dergideki diğer makalelere atıfta bulunmasıdır. Derginin kendi makalelerine verdiği self citation atıflarının %20 üzerinde olmaması beklenir.

Türkiye Atıf Dizini ile tr dizin aynı mı?

Türkiye adresli, akademik ve hakemli olduğunu beyan eden tüm dergiler için elektronik ortamda barındırma ve editoryal süreç yönetimi sağlayan bir alt yapı hizmetidir. ... TR Dizin, Ulusal Atıf Dizini'dir. Ek olarak, TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler de TR Dizin'de yer almaktadır.