Baba Hatun Türbesi hangi donemde?

İçindekiler:

  1. Baba Hatun Türbesi hangi donemde?
  2. Baba Hatun Türbesi kimin?
  3. Sultan Sencer Türbesi hangi devlet dönemine aittir?
  4. Talhatan baba cami hangi devlete ait?
  5. Şah Fazıl türbesi nerede?
  6. Talhatan baba cami hangi dönem Türk devletine aittir?
  7. Kalan Minare kime ait?
  8. Arap Ata Türbesi kim yaptı?
  9. Ribatı Melik hangi döneme aittir?

Baba Hatun Türbesi hangi donemde?

Belh'te XI. yüzyılın ilk yarısına tarihlenen Baba Hatun Türbesi ise Karahanlılar'a ait Tim Arap Ata Türbesi'ne gösterdiği benzerlikle dikkat çekmektedir.

Baba Hatun Türbesi kimin?

Kazakistan'ın Talas Havzasında yer alan Ayşe Bibi Köyü'nde inşa edilen Balacı (Babacı) Hatun Türbesi, bölgenin erken tarihli ender örneklerdendir.

Sultan Sencer Türbesi hangi devlet dönemine aittir?

Sultan Sencer türbesi, Büyük Selçuklu Sultanı Sencer'in Türkmenistan'ın Merv şehrinde bulunan türbesi. Büyük Selçuklular´da iki katlı olan kümbet adı verilen yapılardan farklı olarak tek katlı inşa edilmiştir.

Talhatan baba cami hangi devlete ait?

Karahanlılar Merv'deki Talhatan Baba camiisiyle özgün mimari anlayşının zirvesini oluşturmuşlar. Karahanlılar ilk Türk-İslam devleti olması sebebiyle tarihte büyük öneme sahiptir, bu devleti önemli kılan diğer bir unsur ise sanattaki özellikle mimarideki bıraktıkları eserlerle tarihe yön vermiş olmalarıdır.

Şah Fazıl türbesi nerede?

Fergana'da Sefid Bülend'de yer alan Şeyh Fazıl Türbesi, bu dönemin en önemli mezar anıtlarından biridir.

Talhatan baba cami hangi dönem Türk devletine aittir?

Karahanlılar döneminin en önemli eserlerinden biri olan ve Türk-İslam Sanatına plan açısından menşei oluşturan cami üzerinden herhangi bir kitabe söz konusu değildir. Ancak genel olarak 11. yüzyıla tarihlendirilen eserin tahmini olarak 1090'lı yıllarda inşa edildiğine inanılmaktadır.

Kalan Minare kime ait?

Bako tarafından tasarlanan minare, Müslümanları günde beş kez namaz kılmaya çağırmak için Karahanlı hükümdarı Muhammed Arslan Han tarafından 1127'de inşa edildi. Daha eski bir kule tamamlanmadan yıkıldı. Yukarı doğru daralan dairesel pişmiş tuğla kule şeklinde yapılmıştır.

Arap Ata Türbesi kim yaptı?

Semerkand Tim Köyü Arap Ata Türbesi Karahanlılar, Uygur devletinin yıkılmasıyla 840 yılında Karluklu Bilge Kül Kadir Han tarafından kuruldular.

Ribatı Melik hangi döneme aittir?

İnşa Tarihi: Ribat-ı Melik Kervansarayı'nın 11. yüzyılda Şems-ül Mülk unvanı ile tanınan Karahanlı hükümdarı Nasır bin İbrahim tarafından hicri 4-1079) de inşa edildiği bilinmektedir.