Mektubatın yazarı kimdir?

İçindekiler:

  1. Mektubatın yazarı kimdir?
  2. Imamı Rabbani Mektubat kaç cilt?
  3. Mektubat hangi dilde yazılmıştır?
  4. Mektubat ı Rabbani kaç sayfa?
  5. Imam rabbani kimdir vikipedi?
  6. Mektubat ne anlatıyor?
  7. Risale-i Nur Mektubat nedir?

Mektubatın yazarı kimdir?

Ahmed Sirhindî Mektubat-ı Rabbani/Yazarları Mektûbât veya Mektûbât-ı Rabbani, Ahmed Sirhindî (İmam-ı Rabbani) kitabı. İmam-ı Rabbani, mektuplarını yazdıktan sonra mektupları toplanarak Mektubat olarak derlendi. İmam-ı Rabbani 25/ tarihinde Hindistan'da doğdu. 10 Aralık 1624'te Hindistan'da öldü.

Imamı Rabbani Mektubat kaç cilt?

Mektubatı Rabbani 3 Cilt | İmam Rabbani.

Mektubat hangi dilde yazılmıştır?

Mektûbât üç cild olup, 534 mektuptan mürekkebdir. 2. cild 99 mektub, 3. cild 114 mektuptur. Yayınevimiz ikinci ve üçüncü cildi tek kitapta bir araya getirmiştir. Aslı Farsça olarak yazılan bu mektuplar Muhammed Murad Kazânî (rah.)

Mektubat ı Rabbani kaç sayfa?

Mektubatı Rabbani (3 Cilt) - İmam-I Rabbani
Basım DiliTürkçe
Cilt DurumuCiltsiz
Sayfa Sayısı2488
Yayın Tarihi2012
Yazarİmam-I Rabbani
1 satır daha

Imam rabbani kimdir vikipedi?

İmâm-ı Rabbânî veya diğer adıyla Ahmed Sirhindî, (Arapça: أَحْمَدْ اَلسِّرْهِنْدِي; d. , Serhend - ö. , Serhend), Hindistan'da yaşamış İslâm âlimi ve tasavvuf önderi.

Mektubat ne anlatıyor?

Mektûbât (مکتوبات) veya Mekâtîb (Farsça: مکاتیب), mektuplar anlamına gelen bu eser Mevlânâ'nın dost ve akrabalarına, özellikle de Selçuklu emir ve vezirlerine nasihat için yazdığı 147 adet mektuptan oluşur. Mektuplarında "kulunuz, bendeniz" gibi kelimelere hiç yer vermemiştir. ...

Risale-i Nur Mektubat nedir?

Mektubat (Osmanlı Türkçesi: مكتوبات), İslam alimi Said Nursî'ye ait kitap. 19 yılları arasında kısım kısım yazılmış olan eser aynı zamanda Risale-i Nur Külliyatının bir parçasıdır. Eserdeki soruların ise talebesi Hulusi Yahyagile ait olduğu ifade edilmektedir.