Mektup başlangıcı nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Mektup başlangıcı nasıl olur?
  2. Edebi bir mektup nasıl yazılır?
  3. Mektup nasıl yazılır 9 sınıf?
  4. Edebi mektubun tanımı nedir?
  5. Mektup nedir kısa ve öz?

Mektup başlangıcı nasıl olur?

Mektuba başlarken kime yazılıyorsa o kişiye hitabetle başlanmalı, bu hitabet yazılan kişiye göre saygı veya samimiyetle belirtilir. örneğin 'sevgili anneciğim' veya 'sayın müdür' gibi. Hitap bölümünden sonra giriş bölümünde mektubun neden yazıldığı kısaca belirtilir.

Edebi bir mektup nasıl yazılır?

  1. Beyaz ve çizgisiz kağıda yazılır.
  2. Kağıdın arka yüzü kullanılmaz. Gerek olursa yeni bir kağıda geçilir.
  3. Kağıdın sağ üst kısmına tarih ve mektubun yazıldığı il yazılır.
  4. Mektup yazıldıktan sonra sağ alt köşesine isim soy isimle birlikte imza veya paraf atılır.
  5. Mektubun sol üst köşesine ise adres yazılır.

Mektup nasıl yazılır 9 sınıf?

Mektup yazılacak kâğıt, şekil yönünden düzenli ve temiz olmalıdır. Mektup, mürekkepli ya da tükenmez siyah renkli kalemle yazılmalıdır. Mektubun sağ üst köşesine "tarih", yanına da yazıldığı "yerin adı" konmalıdır. Mektubu göndereceğimiz kişinin genel özelliklerine göre (yaşı, kültür düzeyi, yakınlık derecesi vb.)

Edebi mektubun tanımı nedir?

Edebî mektup; bir yazarın, sanatçının, din büyüğünün vs. bir konudaki görüşlerini ve duygularını açıklamak için yazdığı nazım veya nesir türünde mektup. Bazen alıcının şahsında geniş bir kitleye hitap etmek amacıyla yazılır ve çeşitli organlarda yayımlanır.

Mektup nedir kısa ve öz?

Birbirinden ayrı yerlerde bulunan kişi veya kurumlar arasında özel veya resmî haberleşmeyi sağlayan yazı türüne mektup denir. Başka bir tanımla uzakta bulunan herhangi dosta, arkadaşa gönderilen ya da kamu kuruluşları arasında haberleşmeyi sağlayan bir yazı türüdür.