Zonguldak plakası nedir?

İçindekiler:

  1. Zonguldak plakası nedir?
  2. Plakalar neye göre veriliyor?
  3. Türkiye'de sarı plaka kimlere verilir?
  4. Plaka nasıl Ayırtılır?
  5. Araç alırken plaka değişikliği nasıl yapılır?
  6. Noterden özel plaka nasıl alınır?
  7. Plaka boş mu?
  8. Tescil plaka ne demek?
  9. App plaka takmak yasak mı?
  10. Elazığ plaka sırası hangi harfte?
  11. 07 plaka nereye ait?

Zonguldak plakası nedir?

TÜRKİYE İL PLAKA KODLARI
ŞEHİRPLAKA KODU
YOZGAT66
ZONGULDAK67
AKSARAY68

Plakalar neye göre veriliyor?

Buna göre 01'den 67'ye kadar olan plaka kodlarında iller alfabetik olarak sıralanırken 67 Zonguldak ili alfabetik olarak son ildir ancak 68'den 81'e kadar olan plaka kodları sonradan il statüsü verilen yerlere 67'den sonraki sayılar verilmiştir.

Türkiye'de sarı plaka kimlere verilir?

Tüm Ülke Plakaları için tıklayınız. ÜLKEMİZDE SARI PLAKA DAHA ÇOK GEÇİCİ ARAÇ PLAKALARI OLARAK KULLANILMAKTADIR ve YABANCI ARAÇLARA VERİLİR.

Plaka nasıl Ayırtılır?

Eskiden biraz daha zor olan tahsis işlemi günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait internet sitesinden de yapılabilir hale geldi. Site üzerinden plaka seçilir ve size 24 saat süre verilir. Bu 24 saat içerisinde plakayı almazsanız tekrar ulaşmanız biraz zor olacaktır.

Araç alırken plaka değişikliği nasıl yapılır?

Araç Plakası Değiştirmek İçin Yapılması Gerekenler Öncelikle aracın plakaları sökülerek notere başvurulur. Notere evrakları verirken plaka değişikliği talebinizi de iletiyorsunuz. Gerekli olan evraklar temin edildikten sonra noterde evraklar incelenir.

Noterden özel plaka nasıl alınır?

Gerekli işlemler halledildikten sonra noterden aldığınız kağıtla birlikte size en yakın Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na gidin. Burada istediğiniz özel plakayı yoğunluğa göre 15 dakika ya da yarım saat içinde bastırabilirsiniz. Artık aldığınız plakayı aracınıza takıp güvenle kullanabilirsiniz.

Plaka boş mu?

Boş plaka sorgulamak için en kolay yöntemlerden biri kısa mesaj göndermektir. Bunun için yapmanız gereken 5664 servisine “Detay (boşluk) Plaka” yazıp göndermektir. Eğer sorguladığınız plaka önceden alınmışsa telefonunuza plakaya ait tüm bilgiler gelecektir.

Tescil plaka ne demek?

Araçların trafiğe çıkabilmeleri için gerekli olan belgeye araç tescil belgesi denir. Araç sahipleri kendilerinden istenilen belgeleri trafik tescil şubelerine teslim ederek plakanın çıkartılması ve belgelerin onaylanmasının ardından araçlarını trafiğe çıkartabilirler.

App plaka takmak yasak mı?

Ancak ne yazık ki, APP plaka, Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklanmıştır. Bu plaka türü 2010 yıllında kullanılmaya başlansa da 6047 sayılı kanuna göre yasaklı hale gelmiştir. Yasağa rağmen bu plaka türünü kullanan kişiler, 427 TL para cezası ödeyecektir.

Elazığ plaka sırası hangi harfte?

23 plakası Elazığ iline ait bir plaka kodudur. Eğer otomobillerin, kamyonların, arabaların, motosikletlerin ve benzeri araçların arkasındaki plaka 23 ile başlıyorsa bu Elazığ'a ait demektir.

07 plaka nereye ait?

07 Antalya Plakasıdır. Antalya merkez, Akseki ilçesi, Alanya ilçesi, Manavgat ilçesi, Elmalı ilçesi, Korkuteli ilçesi, Finike ilçesi, Gazipaşa ilçesi, Kumluca ilçesi, Kaş ilçesi, Serik ilçesi, Demre ilçesinin plaka harf kodlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.