Yüksek lisansta burs çıkıyor mu?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisansta burs çıkıyor mu?
  2. KYK yüksek lisans bursu çıkar mı?
  3. Tübitak bursu alan KYK bursu alabilir mi?
  4. Lisansta kredi alıp yüksek lisansta burs alabilir mi?
  5. Yüksek lisans öğrencileri KYK yurdunda kalabilir mi?
  6. TÜBİTAK lisans bursu hangi bölümlere veriliyor?
  7. TÜBİTAK lisans bursu geri ödemeli mi?

Yüksek lisansta burs çıkıyor mu?

Burs, öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere karşılıksız verilen paradır. Yüksek lisans öğrencileri de hem devlet kurumlarından hem de vakıflardan burs alabilirler.

KYK yüksek lisans bursu çıkar mı?

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez), Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Tübitak bursu alan KYK bursu alabilir mi?

Üniversite sınavında ilk 25 bine giren öğrencilerin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bursu kazanmaları halinde, Kredi Yurtlar Kurumu burslarının da kesilmeyeceğinin altını çizen Işık, başarı bursunu engelleyecek bir duruma müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Lisansta kredi alıp yüksek lisansta burs alabilir mi?

Çıkması durumunda almamda herhangi bir engel var mıdır? CEVAP: Daha önce lisans eğitimi alırken burs/öğrenim kredisi alan öğrenciler lisansüstü programa kayıt yaptırdıklarında öğrenim kredisi ve burs başvurusunda bulunabilmektedir. Burs her öğrenciye çıkmamaktadır.

Yüksek lisans öğrencileri KYK yurdunda kalabilir mi?

Türkiye burslusu lisansüstü öğrencilerimiz (Türkiye'de ilk yılı olanlar ile KYK'ya bağlı yurtlarda kalanlar hariç) nakdi barınma yardımından faydalanabileceklerdir.

TÜBİTAK lisans bursu hangi bölümlere veriliyor?

felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden herhangi birinde çift anadal programı (ÇAP)'nda örgün öğrenim gören öğrencilere lisans bursu verilir.

TÜBİTAK lisans bursu geri ödemeli mi?

f) Öğrenimlerini bursiyerlik süreleri dolmadan bitiren bursiyerlerin bursları; 1- Enstitülerinin öğrenci işleri birimince düzenlenmiş mezuniyet belgelerinde yazılı bitirme tarihindeki ay sonu itibariyle sona erer. 2- Mezuniyet tarihinden sonraki aylarda burs ödenmez. 3- Yapılmış olan fazla ödeme varsa geri alınır.