Çözümleme ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Çözümleme ne demek TDK?
  2. Çözümleme ne demek kısaca?
  3. Çözümleme eylemi nedir?
  4. Çözümlemek kelimesi ne demek?
  5. Tahlil çözümleme ne demek?
  6. Matematik çözümleme ne demek?
  7. Analiz çözümleme ne demek?
  8. Analizt ne demek?
  9. Analiz etmek demek ne demek?
  10. Sayıların çözümlemesi nasıl olur?
  11. Tahlil tarihte ne demek?
  12. Matematik bölük ne demektir?
  13. Sayı değeri ne demek 4 sınıf?
  14. Analiz edebilen ne demek?
  15. Analist turkce ne demek?
  16. Akustikçi ne iş yapar?

Çözümleme ne demek TDK?

Herhangi bir konunun, bir nesnenin düşüncede veya gerçeklikte kurucu parçalarına ayrılmak yoluyla yapısının, işleyişinin ve gelişim yasalarının ortaya konması işlemi.

Çözümleme ne demek kısaca?

Karışık ve çözülmesi gereken bir şeyi sonuca bağlama, halletme, çözüm. 3. dilb. Bir cümleyi öğelerine ayırıp inceleme, tahlil, analiz.

Çözümleme eylemi nedir?

Çözümlemek eylemi; bir maddenin bileşimindeki yalın cisimlerin niteliğini ya da niceliğini anlamak için yapılan işlem, tahlil, analiz.

Çözümlemek kelimesi ne demek?

çözümlemek için 2 adet anlam bulundu. Çözümleme yoluyla bir şeyi incelemek, tahlil etmek, analiz etmek.

Tahlil çözümleme ne demek?

Genellikle hikâye ve roman kahramanlarının iç dünyalarını, onların psikolojik yönlerini anlatan ya da bir düşünceyi çözümleme yoluyla inceleyen paragraflara tahlil paragrafı denir. Tahlil paragrafında bir eser, bir konu veya bir kişi parçalara ayrılarak incelenir.

Matematik çözümleme ne demek?

Matematikte her sayının basamağının bir ismi bulunmaktadır. Bir sayının basamak değerlerine göre yazılmasına sayı çözümlemesi denmektedir. Sayılar birler, onlar, yüzler ve binler basamağı şeklinde devam etmektedir. ... Basamak değerlerini ayrı ayrı yazarak toplama işlemi yapılmasına sayı çözümlemesi yapılması demektir.

Analiz çözümleme ne demek?

ÇÖZÜMLEME (ANALİZ), zihin süreçlerini oluşturan temel öğeleri içe bakış yoluyla ana öğelerine ayırma olayı. ... Soyutlamanın ve genel düşünceler kurmanın ana koşulu olan zihinsel çözümleme, bir şeyin temel öğelerini ve karakterlerini ayırt etme eylemidir.

Analizt ne demek?

Analiz bir konuyu (maddi veya düşünsel) temel parçalarına ayırarak, daha sonra parçaları ve aralarındaki ilişkileri tanımlayarak sonuca gitme yoludur. 3. (Edebiyat) Bir bütünü parçalarına ayırarak ayrıntılı inceleme.

Analiz etmek demek ne demek?

Analiz bir konuyu (maddi veya düşünsel) temel parçalarına ayırarak, daha sonra parçaları ve aralarındaki ilişkileri tanımlayarak sonuca gitme yoludur. 3. (Edebiyat) Bir bütünü parçalarına ayırarak ayrıntılı inceleme. ... Analizden çıkarılan sonuç bir tartışma konusu olursa bu duruma eleştiri denir.

Sayıların çözümlemesi nasıl olur?

Çözümleme: Bir doğal sayıyı öncelikle toplam rakamların basamak değerleri ile beraber toplamının yazılmasına denir. Konuyla alakalı örnek vermek gerekirse; 1- 242 580 sayısını, hem sayıda bulunan rakamların basamak değerlerini berber yazarak çözümleyelim. Bu şekilde sayılar arasında bir çözümleme yapabilirsiniz.

Tahlil tarihte ne demek?

elde edilen verilerin kaynak ve bilgi yönünden yeterli olup olmadıgının kontrol edilmesi aşamasında tarih araştırmalarında ne ad verilir. ... Tahlil : (Çözümleme) Elde edilen verilerin kaynak ve bilgi yönünden yeterli olup olmadığının kontrol edilmesi aşamasıdır.

Matematik bölük ne demektir?

Bölük, matematikteki basamakların her üç tanesinin bir araya gelmesiyle oluşur. Bölükler sayıların sağdan üçerlik gruplar halinde ayrılmasıyla oluşur. Birler bölüğü, binler bölüğü, milyonlar bölüğü gibi soldaki ilk basamağın adıyla anılır.

Sayı değeri ne demek 4 sınıf?

Sayı değeri kavramı, sayıların bulunduğu basamaklar dikkate alınmadan rakamlarının ifade edilmesidir. Eğer sayılar bir basamaklı ise o zaman sayı değeri ve basamak değeri birbirine eşittir. Eğer sayı iki veya daha fazla basamaklı ise rakamlarının sayı değerlerini topladığımız zaman sayının kendisine eşit çıkmaz.

Analiz edebilen ne demek?

Anlamı ve niteliği anlaşılamayan bir konuyu açıkladıktan sonra sonuca bağlamak, tahlil etmek, analiz etmek: "Onu daha önce hiç görmemiş olmama karşın aramızda çözümleyemediğim bir bağın varlığını hissediyorum." -A.

Analist turkce ne demek?

Tahlil, analiz yapan kimse, çözümleyici.

Akustikçi ne iş yapar?

Analistler, çalıştıkları kurumun ihtiyaçlarına uygun olarak çözümlemeler yaparlar. Firmaların proje, ürün ya da hizmet geliştirme süreçlerinde birinci derecede görev alırlar. Analistlerin görevleri, çalıştıkları alana göre değişiklik gösterebilir ama neredeyse hepsi için ortak olan görev ve sorumluluklar bulunur.