Makat kaşıntısı nasıl geçer evde çözüm?

İçindekiler:

  1. Makat kaşıntısı nasıl geçer evde çözüm?
  2. Makat kızarması neden olur?
  3. Kadınlarda makat kaşıntısı neden olur?
  4. Makat Kaşıntısına kolonya iyi gelir mi?

Makat kaşıntısı nasıl geçer evde çözüm?

Makat bölgesine bir miktar Hindistan cevizi yağı sürülmesi buradaki kaşıntının geçmesine yardımcı olacaktır. Makat bölgesi ile vajinaya yoğurt sürmek buradaki mantar oluşmasını engelleyecek bir durumdur. Etkisini görebilmek için en az 1 ay boyunda düzenli bir şekilde yoğurt sürebilirsiniz.

Makat kızarması neden olur?

Anal pruritus (kaşıntı) makat bölgesinde genellikle kronik olarak görülen bir sorun. Bu sorun, bazen kıl kurdu gibi parazitler ya da “psoriasis” gibi bazı deri hastalıklarına bağlı olarak, bazen de hemoroidal hastalık, anal fissür, crohn hastalığı, anal bölge kanserleri gibi sorunlara ek olarak gelişebiliyor.

Kadınlarda makat kaşıntısı neden olur?

Makat bölgesindeki kaşıntının diğer nedenleri ise: Hemoroid, fissür, fistül, tümör, geçirilmiş cerrahi veya radyoterapi. Primer dermatolojik hastalıklar (liken planus, atopik egzema, psoriasis, seboreik dermatit) Mantar infeksiyonları (dermatofitozis, kandidiyazis) Parazitler (kıl kurdu, uyuz hastalığı)

Makat Kaşıntısına kolonya iyi gelir mi?

Kaşıntısı olan hastalar öncelikle aşırı veya yetersiz anal temizlikten kaçınmalıdırlar. Sabun veya kolonyalı mendil kullanmamalı sadece su kullanmalıdır.