Apartman sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Apartman sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?
  2. Binalarda sığınak zorunlu mudur?
  3. Apartmanda sığınak ne işe yarar?
  4. Sığınak ne amaçla kullanılır?
  5. Sığınak hangi durumlarda kullanılır?
  6. Siginak zorunlu mu?
  7. Bina sığınak ne işe yarar?
  8. Apartman sığınakları nasıl olmalı?
  9. Apartmana motor koymak yasak mı?
  10. Sığınak ev olur mu?
  11. Siğinak kapisi nasil olmali?

Apartman sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Sığınaklar barışta, 13 üncü maddeye aykırı olmamak koşuluyla, kat malikleri kurulunun oybirliği kararı ve mülki amirin izniyle, bina veya tesisin işletme veya kullanma bütünlüğünü bozmadan ortak alanlar kapsamında kalan başka amaçlarla kullanılabilir.

Binalarda sığınak zorunlu mudur?

1988 tarihli sığınak yönetmeliğine göre 8 ve daha az daireli binalarda sığınak zorunlu değildi. 2010 tarihinde yapılan değişiklikle 12 ve daha az daireli binalarda sığınak yapılması zorunlu değil artık. Yani artık bir apartmanda 12'den az daire varsa "sığınak için yer ayırmak" zorunlu değil.

Apartmanda sığınak ne işe yarar?

Sığınak, nükleer konvansiyonel silahlarla biolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanların yaşaması ve savaş gücünün devamı için zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadı ile inşa edilen koruma yerleridir. korunmayı sağlamak için inşa edilirler.

Sığınak ne amaçla kullanılır?

Nükleer, klasik ve modern silahlarla, biyolojik ve kimyasal savaş maddelerinin tesirleri ile insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız değerleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerlerine sığınak denir.

Sığınak hangi durumlarda kullanılır?

Nükleer, klasik ve modern silahlarla, biyolojik ve kimyasal savaş maddelerinin tesirleri ile insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız değerleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerlerine sığınak denir.

Siginak zorunlu mu?

sığınak yapma zorunluluğu aranmaz. Bir imar parselinde aynı veya farklı kullanım kararına haiz birden fazla bina bulunması durumunda, sığınak hesabı her bina için ayrı ayrı yapılır.

Bina sığınak ne işe yarar?

SIĞINAĞIN TANIMI. Nükleer, klasik ve modern silahlarla, biyolojik ve kimyasal savaş maddelerinin tesirleri ile insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için zorunlu canlı ve cansız değerleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerlerine sığınak denir.

Apartman sığınakları nasıl olmalı?

Sığınakların iç yüksekliği net 2.40 metreden aşağı olamaz. Sığınağın bina dışına rastlayan duvar ve tavan döşeme kalınlıkları en az 60 cm. beton, 75 cm. tuğla veya taş ya da 90 cm. sıkıştırılmış topraktan olmalıdır.

Apartmana motor koymak yasak mı?

Şimdi de yasadan bir örnek: Anayapının ortak alanları ancak bağımsız bölüm maliklerince amacına uygun olarak kullanılır. İşgal edilemez, amacına aykırı kullanılamaz. Sizin apartman girişiniz de otopark olmadığına göre buraya motor parkedilemez.

Sığınak ev olur mu?

Yargıtay 50 yıldır daire olarak kullanılan bodrum katının daire olarak kullanılamayacağını hükmetti. Yargıtay, apartmanların bodrum katlarındaki sığınakların kiraya verilemeyeceğine hükmetti. 50 yıldır daire olarak kullanılan sığınak da yargı kararıyla boşaltıldı.

Siğinak kapisi nasil olmali?

Sığınağın girişi demir kapılı ve en az bir adet dik açı dönüşlü olmalıdır. Net alanı wc, duş ve mutfak nişi hariç 100 metrekareden büyük sığınaklarda iki çıkışın sağlanması zorunludur. Sığınağın çeşidi ne olursa olsun mekanik havalandırma yapılması zorunludur.