Kabızlık için aktardan ne alınır?

İçindekiler:

  1. Kabızlık için aktardan ne alınır?
  2. Ilaç kullanmadan kabızlık nasıl geçer?
  3. Siri kabızlığa ne iyi gelir?
  4. Dışkıyı yumuşatmak için ne yapmalı?

Kabızlık için aktardan ne alınır?

Kabızlığa iyi gelen bitkiler arasında nane çayı, rezene çayı, kuşburnu çayı, zencefil çayı, elma çayı, ısırgan otu çayı, karahindiba çayı, ekinezya, sinameki yer alıyor.

Ilaç kullanmadan kabızlık nasıl geçer?

Eğer başka bir nedenden dolayı sıvı tüketimi doktor tarafından sınırlanmadıysa günde iki ila dört bardak daha fazla su içmek kabızlığı ilaç kullanmadan geçirmek için etkili olacaktır. Özellikle sabah saatlerinde ılık sıvı tüketimi yapılmalıdır. Günlük diyete meyve ve sebze eklenmelidir.

Siri kabızlığa ne iyi gelir?

Elma, erik, avokado, armut, incir, kayısı, kivi gibi kuru ve taze meyveler, pancar, pırasa, enginar, ıspanak, lahana, kızılcık, kereviz, baklagil gibi sebzeler lif bakımından zengindir. Kırmızı et yerine beyaz et ya da balık tüketin. Hareket etmek bağırsakları çalıştırmaya da yardımcı olmaktadır.

Dışkıyı yumuşatmak için ne yapmalı?

Doğal laksatif içeren yiyecekler: Muz,elma, kavun, erik, kırmızı meyvelerdir. Bu meyveler doğal laktasif içerikleriyle dışkıyı yumuşatır. Yumuşatıcı laksatifler yani dışkı yumuşatan ilaçlar kullanmalı, ancak bu ilaçların kullanımını mutlaka doktor kontrolünde yapmalısınız.