Kablosuz Router modu nedir?

İçindekiler:

  1. Kablosuz Router modu nedir?
  2. Router ve modem arasındaki fark nedir?
  3. Bilgisayarda router ne işe yarar?
  4. ADSL VDSL Router ne demek?

Kablosuz Router modu nedir?

Router, diğer bir adıyla Yönlendirici, birden çok ağ arasındaki bağlantıyı sağlayan ağ donanımına denir. Yani, ağa bağlanan bilgisayarların yönlendirilmesini sağlar. ... Router'larda üzerinde bulunan ethernet yuvaları sayesinde modeme bağlanır. Böylece, Router'a bağlanan diğer bilgisayarlar da internet erişimi sağlar.

Router ve modem arasındaki fark nedir?

Modem, interneti dışarıdan evinize getirir. Router ise evinize gelen interneti akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar veya tabletler gibi diğer cihazların kullanabilmesi için bir yönlendirici görevi görür.

Bilgisayarda router ne işe yarar?

Router, Türkçe'de yönlendirici anlamına gelmektedir. Binlerce bilgisayar, sunucu ya da ağ cihazının birbirleri ile irtibat halinde olduğu internet altyapısında veri paketleri yollarını bu cihazlar vasıtasıyla bulurlar. OSI modelinin üçüncü katmanında çalışan Router ağ cihazları, IP paketlerini yönlendirirler.

ADSL VDSL Router ne demek?

Türkçe'de dijital abone hattı anlamına gelen DSL, ADSL ve VDSL hizmetleri şeklinde yaygınca kullanılır. VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Line) internet hizmeti ise çok yüksek hızlı dijital abone hattı anlamına gelmektedir. VDSL internet, bakır kablo altyapısını kullanır.