Bilançonun kapsamı nedir?

İçindekiler:

  1. Bilançonun kapsamı nedir?
  2. Bilanço özellikleri nelerdir?
  3. Bilançonun aktif tarafı nedir?
  4. Varlıklar ve Yükümlülükler nedir?
  5. Duran varlıklar nelerdir?
  6. Bilanço ile gelir tablosu arasındaki ilişki neye benzetilir?
  7. Bilançonun aktif Varlıklar tarafına ne ad verilir?
  8. Varlıklar bilançoda neye göre sıralanmaktadır?
  9. Bilançoda toplam yükümlülükler nedir?
  10. Duran varlık kalemleri nelerdir?
  11. Gelir tablosundaki kar kavramları arasındaki ilişki nedir?
  12. Oran analizi tekniğinde incelenen oran grupları nelerdir?

Bilançonun kapsamı nedir?

Bilanço; bir şirketin varlıklarını, özkaynaklarını ve yükümlülüklerini belli zaman dilimlerinde raporlayan, getiri oranlarının hesaplanması ve sermaye yapısının değerlendirilmesi kapsamında temel bir araç görevi gören finansal tablodur.

Bilanço özellikleri nelerdir?

Bilanço "aktif" ve "pasif" olmak üzere iki bölüme ayrılmaktadır, bilançonun aktifleri işletmenin varlıklarını, pasif tarafı ise işletmenin yükümlülüklerini, yani diğer bir ifade ile varlıkların nasıl finanse edildiğini göstermektedir. Bu durumda aktif ve pasif in her zaman eşit olması gerektiğini de belirtmek gerekir.

Bilançonun aktif tarafı nedir?

Aktif kısım, bilanço tablosunun sol kısmında bulunmaktadır. Aktif kısımda, işletmenin elinde bulunan tüm varlıklar ve alacaklar yer alır. Aktif kısım, dönen varlıklar ve duran varlıklar olarak iki bölüme ayrılır. Dönen varlıklar, bir mali yıl içerisinde nakite dönebilecek varlıklardır.

Varlıklar ve Yükümlülükler nedir?

VARLIK ve YÜKÜMLÜLÜK2 min read Yoksulluktan kurtulmak için öğrenilmesi gereken ilk şey varlıkla yükümlülük arasındaki farktır. Kitaba göre; Cebimize para koyan şeyler varlık, cebimizden para çıkmasına sebep olan şeyler yükümlülüklerimizdir. ... Çalıştığın işe devam et, fakat yükümlülük satın almak yerine varlık satın al.

Duran varlıklar nelerdir?

Duran Varlıklar. Bir yıldan (faaliyet döneminden) uzun süre için, işletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere elde edilen ve bir yıldan kısa sürede nakde çevrilmesi, tüketilmesi düşünülmeyen ya da kısa sürede nakde döndürülme niteliği taşımayan işletme varlıklarıdır.

Bilanço ile gelir tablosu arasındaki ilişki neye benzetilir?

Gelir Tablosu, işletmenin belirli bir zaman aralığında meydana gelen gelir ve gider kalemlerinden oluşmaktadır. Bilanço, çıkarıldığı döneme ait son gündeki varlık ve borçları gösterirken gelir tablosu çıkarıldığı dönem boyunca oluşan gelir ve giderleri göstermektedir.

Bilançonun aktif Varlıklar tarafına ne ad verilir?

Bilanço iki taraftan oluşmaktadır, sol taraftakilere AKTİF sağ taraftakilere PASİFdenilmektedir. Bilançonun sol tarafında işletmenin varlıkları, sağ tarafında ise varlıkları elde etme biçimini gösteren kaynakları bulunmaktadır.

Varlıklar bilançoda neye göre sıralanmaktadır?

İşletme varlıkları bilanço aktifinde dönen ve duran varlık olarak adlandırılan iki grupta toplanır. Aktif hesaplar bu gruplar itibariyle likidite sırasına göre bilançoda yer alır. En likit kıymet aktif tablosunun ve dönen varlık grubun en üstünde yer alır.

Bilançoda toplam yükümlülükler nedir?

Toplam Yükümlülükler bir şirketin sorumluluklarıdır. Alacaklılara ve tedarikçilere olan borçların yanı sıra, gelecekteki satışlar veya gelecekte yapılacak hizmetler için önceden alınan sözleşmeleri, fonları veya hizmetleri içerir.

Duran varlık kalemleri nelerdir?

Bir yıldan (faaliyet döneminden) uzun süre için, işletme faaliyetlerinde kullanılmak üzere elde edilen ve bir yıldan kısa sürede nakde çevrilmesi, tüketilmesi düşünülmeyen ya da kısa sürede nakde döndürülme niteliği taşımayan işletme varlıklarıdır.

Gelir tablosundaki kar kavramları arasındaki ilişki nedir?

Gelir tablosu, işletmenin belirli bir dönemde gerçekleştirdiği faaliyetlerini yansıtır; bu dönem aylık, üç aylık veya yıllık bir zaman dilimi olabilir. Dönemde elde edilen gelirlerden yine dönem içinde katlanılan giderler çıkarılır ve sonunda kalan şirketin kârıdır.

Oran analizi tekniğinde incelenen oran grupları nelerdir?

Bu sebeple analizlerde kullanılan oranlar dört grup altında toplanabilir: Likidite oranları Mali büyüme ile ilgili oranlar. Faaliyet oranları