Nöroma Nedir Tedavisi?

İçindekiler:

  1. Nöroma Nedir Tedavisi?
  2. Morton nöroma nasıl oluşur?
  3. Mörton nöroma nedir?
  4. Morton nöroma ne demektir?

Nöroma Nedir Tedavisi?

Tedavide ne yapılır? Cerrahi tedavide 3-4 tarak kemikleri arasında transvers bağ bölgesinde yapılan 2-3 cm lik kesi ile transvers ligamentin kesilerek sinirin serbestleştirilmesi yada kalınlaşmış olan sinir segmentinin çıkarılması işlemi yapılır. Cerrahi dışı tedavi ancak -20 hastada şikayetleri azaltabilir.

Morton nöroma nasıl oluşur?

Morton nöroma, ayakta 3. ve 4. tarak kemiklerinin arasında bulunan sinirlerden dolayı oluşmaktadır. Ayak tabanında parmakların his duyusunu ileten bu sinirlerin genellikle ayak yapısından dolayı sıkışması sonucu oluşmaktadır. 40-60 yaş arasında, bayanlarda erkeklere göre 8 kat daha sık rastlanmaktadır.

Mörton nöroma nedir?

Ayak parmakları arasından geçen sinirin sıkışması olarak tanımlanan Morton Nöron, daha çok 3. ile 4. ayak parmaklarının arasındaki sinirlerin sıkışması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bu hastalığın ortaya çıkmasının nedeni ayaklarda bulunan 3-4 tarak kemiğinin arasındaki sinirin kalınlaşmasıdır.

Morton nöroma ne demektir?

Nöroma, sinirin iyi huylu bir tümörüdür. Morton nöroması, gerçekten bir tümör değildir. Fakat ayak parmaklarına kadar uzanan, digital sinirin etrafını saran dokuda, kalınlaşma vardır. Nöroma; sinir, ön ayaktaki ayak parmağı kemiklerine (metatarslar) bağlanmak üzere ligamentin altından geçerken oluşur.