Incir ağacına hangi gübre kullanılır?

İçindekiler:

  1. Incir ağacına hangi gübre kullanılır?
  2. Incir ağacı nasıl bakılır?
  3. Incir ağacı ne zaman meyve verir?
  4. Incir fidanı kaç metre arayla dikilir?
  5. Incir dalı ne zaman dikilir?
  6. 1 ağaç kaç kilo incir verir?
  7. Incir nasıl bir iklimde yetişir?
  8. Muz ülkemizde nerede yetişir?

Incir ağacına hangi gübre kullanılır?

Çiftlik gübresi, dekara 2-3 ton olarak hesap edilir. Bu miktar gübreyi dağıtmak için her 4 ağaç arasına 1-2 araba gübre bırakılır. Gübreyi ağaçların diplerine yığmak doğru değildir. Çiftlik gübresi hasattan hemen sonra verilir ve derhal sonbahar toprak işlemesi ile toprak yüzünde bekletmeden toprağa karıştırılır.

Incir ağacı nasıl bakılır?

İncir ağacı en iyi fidan yöntemi veya çelik aşılama yöntemi ile yetiştirilir. Fidan kullanarak yetiştirmek çok kolaydır. Gübre ile karıştırılmış olan toprağa sağlam olan fidanlar yerleştirilir ve can suyu verilir. Güneş alan bir yerde olması önemlidir ve 3 - 4 günde bir defa sulanması yeterlidir.

Incir ağacı ne zaman meyve verir?

İncir ağacının meyve verme aşamasına gelebilmesi için öncelikli olarak yaklaşık 3 metre boy ile dikilen incir ağacı fidanının en az 20 metre uzunluğa kadar ulaşmasının beklenmesi gerekmektedir. Buda tahmini olarak 2-3 yıl sürmektedir. Yani dikim anından itibaren en geç 3. Yıl incir ağacı meyve vermektedir.

Incir fidanı kaç metre arayla dikilir?

Fidan Dikim Zamanı: İncir fidanları en uygun kış uykusu devresi (yapraksız) ve ilkbaharda su yürümesi arasında kalan dönemde dikilebilir. Kışı soğuk olmayan yerlerde sonbahar dikimi tercih edilir. Aralık mesafeleri 8x8-8x6-6x6 ve 8x4 metre olabilir. Dikilecek fidanlarda dikimden hemen önce bir kök tuvaleti yapılır.

Incir dalı ne zaman dikilir?

Aşılı açık kök incir fidanları yaprak dökümüyle beraber (Genelde Aralık ayı 1 ile 2. Haftasından itibaren) , Bölgelere ve rakıma göre Nisan ayının sonhaftasına kadar dikilebilmektedir.

1 ağaç kaç kilo incir verir?

Ağaçlara verilecek ilek miktarı ağacın büyüklüğüne göre değişmekle beraber 20-25 kg kuru incir elde edilen bir ağaca 750-1000 g ilek meyvesi asılır.

Incir nasıl bir iklimde yetişir?

İncir subtropik iklim bitkisidir. İncir kışları ılık, yazları sıcak ve kurak geçen yerler ister. Yıllık ortalama sıcaklığı 18-20C olan yerlerde yetişir.

Muz ülkemizde nerede yetişir?

Muz (Musa), Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bir ağaçsı bitkiye ve bu bitkinin yeşil kabuklu (bazı türlerinde kırmızı veya pembe kabuklu) uzun meyvelerine denir. Türkiye'de daha çok Bozyazı ile Anamur arasında yetiştirilmektedir.