Bilgisayar nerelerde nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Bilgisayar nerelerde nasıl kullanılır?
  2. Bilgisayar nerelerde kullanılır e ödev?
  3. Buzdolabının kullanım alanı nedir?
  4. Kablosuz iletişimi kim icat etti?
  5. Iletişimi kim icat etti?
  6. Kablosuz iletişim nasıl gerçekleşti?
  7. Hedy Lamarr neyi icat etti?

Bilgisayar nerelerde nasıl kullanılır?

Bilgisayarın en çok kullanıldığı yerleri şöyle sıralayabilir:

  • Eğitim Alanında.
  • Sağlık Alanında.
  • Askeri Alanda.
  • Ekonomik Araştırmalarda.
  • Kamusal Hizmetlerde.
  • İş Hayatında.
  • İletişim Alanında.

Bilgisayar nerelerde kullanılır e ödev?

İletişim alanında, cep telefonu ve uydu haberleşme alanında kişilerin karşılıklı arama yapmalarının sağlanmasında, Tarımda toprağın nem seviyesinin kontrol edilerek otomatik sulama yapan sistemlerde, Askeri alanda silahların kontrol ve testlerinin yapılmasında kullanılmaktadır.

Buzdolabının kullanım alanı nedir?

Buzdolabı; buhar sıkıştırma yöntemiyle çalışan, gıdaların soğuk tutularak uzun zaman muhafaza edilmesini sağlayan soğutma makinesidir. Soğutmanın amacı kapalı bir mahâlde, çevre sıcaklığının altında sıcaklıklar elde etmek ve bu düşük sıcaklığı sürekli olarak muhafaza etmektir.

Kablosuz iletişimi kim icat etti?

İlk kablosuz iletişimi Maxwell ve Hertz bulmuştur. Teleskop çok uzakta bulunan gök cisimlerini gözlemlemeyi sağlayan bir alettir. Teleskobu ilk kez Hans Lippershey icat etmiştir fakat teleskobu gözlem yapmak amacıyla ilk kullanan kişi Galileo Galilei'dir.

Iletişimi kim icat etti?

ABD'ye İskoçya'dan göç eden Alexander Graham Bell 1876 yılında ABD'de insan sesini dönüştürebilen ilk cihazın patentini almıştı. Graham Bell tarafından icat edilen cihaz sonraki yıllarda daha da geliştirildi.

Kablosuz iletişim nasıl gerçekleşti?

Kablosuz iletişim, farklı amaçlar için çeşitli yollar kullanılarak, hızlı ya da yavaş, sürekli ya da süreksiz, tek yönlü veya iki yönlü olarak çeşitli ışık ve radyo dalgaları kullanılarak gerçekleşir.

Hedy Lamarr neyi icat etti?

Bu yüzden Hedy Lamarr, besteci ve mucit olan George Antheil ile birlikte yayılma spektrumunun radyo güdümlü torpidolarda kullanılabilmesi amacıyla frekans atlamalı yayılma spektrumunu icat ederek, ABD'de patentini aldılar.