As well as cümle başında kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. As well as cümle başında kullanılır mı?
  2. Istemek ne demek TDK?
  3. Dilemek ne anlama gelir?
  4. Dilemek ne demek TDK?
  5. Demek ki mi demek ki mi?

As well as cümle başında kullanılır mı?

-da -de…' anlamlarına gelen as well as kalıbı 'cümle + as well as + cümle' şeklinde kullanılmaktadır. Cümleye 'birlikte, bu bir tarafa, ilaveten bu bir tarafa, olduğu gibi, gibi, kadar iyi, yanı sıra, hem… hem de… ' gibi anlamlar katmaktadır. Örneğin; I play tennis as well as I play basketball.

Istemek ne demek TDK?

(-i) 1. İstek duymak, arzulamak: “İçeri girmekten korkarak bahçedeki demir kanepeye oturmak istedi.” -P. Safa. 2. (-den, -i) Bir şeyin kendisine verilmesini veya yapılmasını söylemek, dilemek: “Bir gün benden okumak için kitap istedi.” -F. R.

Dilemek ne anlama gelir?

1. Bir şeyin gerçekleşmesini veya olmasını istemek, ummak, temennî etmek, niyaz etmek: “Âcil şifâlar dilemek.” “Hayırlı günler dilemek.” Elvan elvan güllü yeşil korusun / Dilerim Allah'tan bahçen kurusun (Karacaoğlan).

Dilemek ne demek TDK?

Birinden bir şeyin yapılmasını istemek, rica etmek, arzu etmek: “Yalnız bu hususta beni bağışlamanızı dilerim.” -M. Ş. Esendal. 2. (nsz) Biri için bir dilekte bulunmak: “Karadakiler her lisandan hayırlı yolculuklar dilediler.” -R. H.

Demek ki mi demek ki mi?

DEMEK Kİ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “demek ki, demekki” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı demek ki şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.