Kitab ul Tevhid kime ait?

İçindekiler:

  1. Kitab ul Tevhid kime ait?
  2. Tevilatül Kuran kime aittir?
  3. Tevilatül kuran hangi mezhepten?
  4. Tevilatul kuran hangi tefsir türüdür?

Kitab ul Tevhid kime ait?

Ebü Hanîfe çizgisinde ve Ebû Mansûr el-Mâtürîdî'ye nispetle kurulan Mâtürîdîyye mezhebi, tek başına bütün Müslümanların yarısını kendisine bağlamayı başaran bir ekoldür. Mâtürîdî'nin Kitâbü't-Tevhîd'i bu ekolün temel kitaplarından biridir.

Tevilatül Kuran kime aittir?

Te'vilatü'l Kur'an Tercümesi 1 Kitap Açıklaması Ebû Mansûr el-Mâtürîdî(ö. M. 944), Ehl-i sünnet kelâmı ile dirayet tefsirinin kurucusu ve Hanefî fıkhının geliştiricisidir. Günümüze ulaşan ilk dirayet tefsirinin müellifidir.

Tevilatül kuran hangi mezhepten?

Eserde, itikadi mezheplere dair bilgilere yer verildiği gibi, fıkhi mezheplere, özellikle Şafii fıkhına ilişkin bilgilere de yer verilir. Te'vilatü'l Kur'an Tercümesi, Matüridi'nin günümüze intikal eden en hacimli eseri olup tefsire dair erken devir İslam düşüncesi ürünlerinin en önemlilerindendir.

Tevilatul kuran hangi tefsir türüdür?

Te'vilatü'l Kuran ve Tercümesi: Kitab, bir tefsir kitabı olmasının yanında kelam, mezhebler, fıkıh, usul-i fıkıh, İslam dışı inanç ve akımlara dair bilgileri de muhtevidir. Te'vilat, bilinen ve bugüne ulaşan ilk dirayet tefsiri olma vasfına sahiptir, bununla beraber rivayeti de ihmal etmez.