Sigorta acentesi açmak için hangi sınava girilir?

İçindekiler:

  1. Sigorta acentesi açmak için hangi sınava girilir?
  2. Segem belgesi Önemli mi?
  3. Segem teknik personel yeterlilik sınavı iptal mi?
  4. Segem sınavına hangi mezunlar girebilir?
  5. Segem başvuru nasıl yapılır 2020?
  6. Segem belgesi nerelerde kullanılır?

Sigorta acentesi açmak için hangi sınava girilir?

Sigorta Acenteleri Yönetmeliği hükümleri kapsamında, sigorta ürünlerine yönelik pazarlama, bilgilendirme ve satış işlemlerini gerçekleştirecek teknik personel için “Teknik Personel Yeterlilik Sınavı'' düzenlenecektir.

Segem belgesi Önemli mi?

SEGEM belgesi sigortacılık sektöründe yer alan kişilerin mutlaka sahip olması gereken bir belgedir. Çünkü bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta poliçesi satmaya izinleri yoktur.

Segem teknik personel yeterlilik sınavı iptal mi?

Segem. Yeni Koronavirüs, COVID-19 riski sebebiyle, tarihinde düzenleneceği ilan edilmiş olan Acente Teknik Personel Yeterlilik Sınavı iptal edilmiştir. Söz konusu sınava başvuru yapmış tüm adayların başvuruları, tarihinde yapılacak sınava kaydırılmıştır.

Segem sınavına hangi mezunlar girebilir?

Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) Teknik Personel Yeterlilik Sınavına Kimler Girebilir? Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler.

Segem başvuru nasıl yapılır 2020?

Adayların, başvurularını www.segem.org.tr adresinde, Duyurular bölümünde yer alan, aday başvuru formunu doldurarak yapmaları gerekmektedir. Aday, ödemenin SEGEM kayıtlarına geçip geçmediğini, başvuru formunda yer alan “TCKN'min SEGEM'e Kayıt Edildiğini Sorgula” butonu ile sorgulayabilir.

Segem belgesi nerelerde kullanılır?

SEGEM belgesi sigortacılık sektöründe yer alan kişilerin mutlaka sahip olması gereken bir belgedir. Çünkü bu belgeye sahip olmayan kişilerin sigorta poliçesi satmaya izinleri yoktur. SEGEM belgesi internet üzerinden SEGEM sınavlarına başvurarak daha sonra da sınava girerek alınabilir.