İstifa ederken ihbar süresi ne kadar?

İçindekiler:

  1. İstifa ederken ihbar süresi ne kadar?
  2. İş arama izni ihbar süresinden düşülebilir mı?
  3. İş arama izni toplu kullanma hafta sonu dahil mi?
  4. Ihbar süresinden sonra yıllık izin kullanılır mı?
  5. Toplu iş arama izni kaç gün?
  6. İş arama izni toplu kullanılırsa işten çıkış tarihi ne olmalıdır?
  7. Toplu iş arama izninde hafta tatili sayılır mı?

İstifa ederken ihbar süresi ne kadar?

Hizmet Süresi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin: 2 Hafta (14 gün) Hizmet Süresi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 4 Hafta (28 gün) Hizmet Süresi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin: 6 Hafta (42 gün) Hizmet Süresi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin: 8 Hafta (56 gün)

İş arama izni ihbar süresinden düşülebilir mı?

İşveren, iş arama izni esnasında işçiyi çalıştırırsa normal ücretine ilave olarak çalıştırdığı sürenin ücretini yüzde 100 zamlı ödemek zorunda kalır. Uygulamada bazen işçiler, iş arama izni hakları bulunduğunu sonradan öğrenebiliyorlar. Bu durumda ihbar süresi tümüyle geçersiz sayılmıyor.

İş arama izni toplu kullanma hafta sonu dahil mi?

İşçi, iş arama iznini günde 2 saat olarak değil de toplu bir şekilde kullanmayı talep edebilir. Bu işçinin yasal bir hakkı olduğu için işveren bu talebi kabul etmek zorundadır. Ancak toplu kullanım, yalnızca işten ayrılacağı tarihten önceki günlere denk getirilerek mümkündür.

Ihbar süresinden sonra yıllık izin kullanılır mı?

Ayrıca kullanılmayan yıllık ücretli izin sürelerini ihbar süresinden düşmek yasada var olan bir uygulama değildir. İşveren kabul ederse sorun olmaz ama etmek zorunluluğu da yoktur.

Toplu iş arama izni kaç gün?

İhbar süresi boyunca, firmalar çalışanlarına günlük 2 saat iş arama izni vermesi gerekiyor. Çalışan personeller kendilerinin isteğiyle, tüm iş arama sürelerini birleştirerek toplu olarak da kullanabilir. Eğer toplu kullanılmak istenmiyorsa, günlük olarak 2 saat iş arama hakkına sahiptir.

İş arama izni toplu kullanılırsa işten çıkış tarihi ne olmalıdır?

İş arama iznini toplu olarak kullanan işçilerin çıkış tarihleri, ihbar süresinin bitimindeki fesih tarihidir. Personel izinlerini toplu kullandığı için son günlerinde işyerinde bulunmamış olsa bile bu günlerin ücreti işçiye ödenmelidir.

Toplu iş arama izninde hafta tatili sayılır mı?

Yeni iş arama izni, işçinin ihbar öneli içinde çalıştırıldığı günler için geçerli olur. İşçinin hafta tatili, bayram ve genel tatil izinlerini kullandığı günler için iş arama izni verme zorunluluğu bulunmamaktadır.