Uyapı kimler kullanabilir?

İçindekiler:

  1. Uyapı kimler kullanabilir?
  2. Uyapın amacı nedir?
  3. UYAP kaydı silinir mi?
  4. Uyapin amaci ve hedefleri nelerdir?
  5. UYAP projesi nedir?
  6. UYAP nedir faydaları?
  7. E yargı nedir?
  8. UYAP kimin projesidir?
  9. UYAP lisansı hangi kuruma bağlı?
  10. Uzman kullanıcı eğitimi alacak personel kim tarafından seçilmektedir?
  11. UYAP ne zaman faaliyete geçti?
  12. UYAP ve 118 Rehberlik Hizmetleri kapsamında vatandaşlara verilen bilgiler nelerdir?
  13. UYAP istatistik işlemleri nedir?
  14. Türkiyede kaç Ağır Ceza Mahkemesi var?
  15. UYAP sistemi portalları nelerdir?
  16. UYAP üzerinden kurumların erişebildiği bilgiler nelerdir?
  17. UYAP DYS ile UYAP editörü kullanım lisansı hangi kuruma verilmiştir?
  18. Vatandaş UYAP nasıl kullanılır?
  19. Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?
  20. UYAP a e devletten nasıl girilir?
  21. Karara çıkmış dosya nasıl öğrenilir?
  22. Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?

Uyapı kimler kullanabilir?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) Adalet Bakanlığı'na hizmet vermektedir. Adalet Bakanlığı çalışanları, avukatlar, vatandaşlar, davacılar, davalılar, vatandaşlar, kısacası Adalet ile ilgili işlem yapması gereken herkes UYAP'ı rahatlıkla kullanabilir.

Uyapın amacı nedir?

Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi kısa adıyla UYAP, yönetim bilişim sistemlerinden biri olan yargı birimlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu kâğıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemidir.

UYAP kaydı silinir mi?

UYAP dosya kaydı silinemez. Uyap sisteminde "kapanmış dosyalar" kısmında muhafaza edilmektedir.

Uyapin amaci ve hedefleri nelerdir?

Hedef 1- Mahkeme ve Savcılıklardan gelen adli yardım taleplerini en hızlı sürede tetkiki yapılarak ilgili ülkesine iletmek. Hedef 2- Yabancı ülke makamlarından gelen adli yardım taleplerinin cevabına ilişkin evrakların en etkin ve hızlı biçimde mahkeme ve savcılıklara ulaştırmak.

UYAP projesi nedir?

Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP), yargısal süreçlerin hızlı, daha az maliyetle, kesintisiz bir şekilde yerine getirilmesi düşüncesiyle e-Dönüşüm kapsamında Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen e-Devlet uygulamasıdır.

UYAP nedir faydaları?

Adli ve idari yargı birimleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının kurmuş oldukları otomasyonlar ile işleyişi sağlayan bir projedir. Savcı, hakim, avukatlar ve yargı personelinin kullanabildiği UYAP sistemi yargı ve destek birimleri arasındaki işleyişi hızlı ve kolay bir biçimde gerçekleştirmesine olanak sağlar.

E yargı nedir?

Adalet Bakanlığının tüm merkez ve taşra teşkilatının bağlı oldukları ilgili ve kuruluşların, adli ve idari olarak tüm yargı birimlerinin iç otomasyonunu ve benzer bir şekilde bilgi otomasyonunu sistemlerini kurmuş tüm kamu ve kuruluşları ile birim entegrasyonu sağlayan bir bilişim sistemi olarak bilinmektedir.

UYAP kimin projesidir?

UYAP Nedir? ❖UYAP, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilmiştir. ❖Adalet Bakanlığının tüm birimleri ile bağlı ve ilgili birimlerinde kullanılabilecek bir bilişim sistemi kurmak amacıyla yola çıkılmıştır.

UYAP lisansı hangi kuruma bağlı?

Adalet Bakanlığı'na bağlı tüm birimleri ilgilendiren ve hepsinin kullanabileceği bir sistem olan UYAP vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. İşte detaylar… Teknolojik gelişmelerin hızla arttığı günümüzde Adalet Bakanlığı da online hizmetler vererek vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Uzman kullanıcı eğitimi alacak personel kim tarafından seçilmektedir?

Uzman kullanıcı eğitimi alacak personel, bağlı bulunduğu bölge idare mahkemesi ya da ağır ceza merkezi adalet komisyonu tarafından seçilmektedir.

UYAP ne zaman faaliyete geçti?

UYAP Bilişim Sistemi 2000 yılında iki aşamalı olarak başlatılmış bir proje olup, 2001 yılında Adalet Bakanlığı Merkez Birimlerinin otomasyonunu sağlayan UYAP I projesi tamamlanmış, 2005 yılında adli ve idari yargı birimleri, adli tıplar, ceza tevkif evlerinin otomasyonunu kapsayan UYAP II tamamlanarak faaliyete ...

UYAP ve 118 Rehberlik Hizmetleri kapsamında vatandaşlara verilen bilgiler nelerdir?

UYAP-118 Rehberlik Hizmetleri kapsamında, vatandaşlara sunulan bilgilerden bazıları ise şunlar: "Hakkınızda bir dava dosyası ya da icra takibi olup olmadığı, varsa hangi birimde (mahkeme/icra dairesi) olduğu, esas ve karar numarası, dava tarihi, karar verilip verilmediği, derdest olup olmadığı, varsa duruşma tarihi ya ...

UYAP istatistik işlemleri nedir?

UYAP ile birlikte daha önce elde edilmesi mümkün olmayan veya tutarlı olmayan yargısal istatistiklerin alınmasına ilişkin veriler tek bir veritabanında toplanmaya ve süreç içerisinde bu istatistikler Adalet Bakanlığı'nın kendi iç karar mekanizmalarında kullanılmaya başlanmıştır.

Türkiyede kaç Ağır Ceza Mahkemesi var?

Mahkeme ve dava istatistiklerinin detaylı verildiği raporda, Türkiye'de 496'sı ağır ceza mahkemesi olmak üzere 6893 mahkeme bulunduğu aktarıldı.

UYAP sistemi portalları nelerdir?

UYAP Kurum Portal Türkiye genelinde, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde özel şirketlerin veya kamu kurumlarının tarafı oldukları dava dosyalarını internet üzerinden takip edebilmeleri için Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.

UYAP üzerinden kurumların erişebildiği bilgiler nelerdir?

Ticari faaliyet gösteren özel şirketler veya kamu kurumları UYAP Kurum Portal Bilgi Sistemi üzerinden Türkiye genelinde adli, idari ve icra birimlerinde tarafı oldukları dava dosyalarını sorgulayabilmekte, içeriklerini görüntüleyebilmekte, çıktı alabilmekte ve bu bilgilere ait listelere (istatistiki) ...

UYAP DYS ile UYAP editörü kullanım lisansı hangi kuruma verilmiştir?

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile tarihinde protokol imzalanarak UYAP DYS ile UYAP Editör'ün kullanım lisansı bu kurumlara verilmiştir.

Vatandaş UYAP nasıl kullanılır?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

Dava dosyasının içeriğini nasıl öğrenebilirim?

Vatandaş Uyap'a girdiğinizde sol menüden "Dosya Sorgulama" sekmesinden Yargı Türü, Yargı Birimi/ Mahkeme Türü seçtikten sonra sorguda "Dosya Görüntüle"ye basarak, sonra üst sekmelerden Evrak bölümüne giderek, dava dosyasına sunulan tüm evrakları görebilirsiniz.

UYAP a e devletten nasıl girilir?

UYAP SİSTEMİNE E-DEVLET ARACILIĞI İLE GİRİŞ İŞLEMİ

  1. http://avukat.uyap.gov.tr adresine gidilir, gidilen sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" butonuna tıklanır.
  2. Açılan sayfada "E-devlet aracılığı ile giriş" seçeneği ile devam edilir.
  3. Kimlik doğrulama sayfasında ilgili alana imza sahibinin TC Kimlik Numarası girilir ve "Devam et" seçeneğine tıklanır.

Karara çıkmış dosya nasıl öğrenilir?

Dava dosyasına ait detaylar UYAP Vatandaş portalından detaylı şekilde öğrenilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma gününe ve saatine kadar öğrenilir. Eğer dosya durumu kararı çıkmış ise karar sonucu da öğrenilir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat portalından takip edebilirler.

Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?

Davası karara çıkmış ifadesinin anlamı, nihai kararın verilmiş olduğunu gösterir. Yani aynı zamanda son karar olarak da ifade etmek mümkün. Bu durum ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerinde ise 30 günü bulabilir.