Pirinç böceği zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Pirinç böceği zararlı mı?
  2. Pirinçte bit olur mu?
  3. Böceklenen pirinç kullanılır mı?
  4. Kurtlanmış un zehirler mi?
  5. Kurtlanan pirinç kullanılır mi?
  6. Raid Böcek Yemi hangi böcekler için?

Pirinç böceği zararlı mı?

Buğday, Pirinç ve Mısır Bitleri (Sitophilus spp) ergin ve larvaları bütün hububat (Buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar, pirinç ) çeşitlerinde, makarna ve bisküvi gibi gıdalarda zarar yaparlar. Yumurta bıraktıkları hububat tanesi % 80-90 olasılıkla çimlenme yeteneğini yitirir. Hububat tanelerini delik deşik ederler.

Pirinçte bit olur mu?

Pirinç ve Mısır bitleri, tropikal ve subtropikal alanlarda yaygındır. İthal edilen mallarla birlikte ılıman ortamlara da taşınabilirler. Mısır bitleri, tarlalardaki mısırların üzerinde ürer; ancak Pirinç bitleri yalnızca depolanmış pirinç üzerinde üremektedir.

Böceklenen pirinç kullanılır mı?

Bu minik oluşumlar, ürünün ilaçsız, yerli ve doğal olduğunu gösterir. Böcekleri ayıklayıp kalanları gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Kurtlanmış un zehirler mi?

Böceklenmiş unu çöpe atmaya gerek kalmadan temizlenerek tüketilebilir. Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir.

Kurtlanan pirinç kullanılır mi?

Bakliyat ve özellikle pirinç paketlerinin alt kısımlarında görülen tozlanma, ürünlerdeki kurtlanmanın ve pirinç biti oluşumunun göstergesidir. Tozlanmış ürünler tüketilmemelidir. Bakliyat ve pirinç saklanılan yerde kelebek ve kurt görüldüğünde bütün ortamı temizlemek gerekir. Ürünlerin tüketilmemesi gerekir.

Raid Böcek Yemi hangi böcekler için?

Hamam böceklerini yuvalarında yok eder, bu sayede çok az miktarda hamam böceği ölü olarak bulunur. İç ortamda kullanın; yemleri 3 ayda bir yenileriyle değiştirerek hamam böceklerinin geri dönmesini engelleyin. Mutfağınızı ve evinizin diğer bölümlerini Raid Hamam Böceği Yemi ile koruyun.