Başlıca el sanatları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Başlıca el sanatları nelerdir?
  2. Modern el sanatları nelerdir?
  3. El sanatları neyi kapsar?
  4. Isparta hangi el sanatı ile unludur?
  5. Bervanik nedir?

Başlıca el sanatları nelerdir?

Geleneksel Türk El Sanatları Nelerdir?
  1. Ebru. En önemli geleneksel Türk el sanatları arasında bulunan ebru sanatı, “su üzerine resim çizme” olarak tarif edebileceğimiz çok özel bir sanat dalıdır. ...
  2. Dokumacılık. ...
  3. 3. Ahşap İşçiliği. ...
  4. Çini Sanatı ...
  5. Taş İşçiliği. ...
  6. Bakırcılık. ...
  7. 7. Minyatür Sanatı ...
  8. 8. Ciltçilik Sanatı
Daha fazla öğe...

Modern el sanatları nelerdir?

Başlıca el sanatlarımızın arasında minyatür, çini, hat, tezhip, ebru, ahşap oymacılığı, cam süslemeciliği, duvar resimleri işlemeciliği, metal işlemeciliği, taş işleme, takı tasarımı, dokuma, gümüş işlemeciliğini sayabiliriz.

El sanatları neyi kapsar?

El sanatları; ortaçağdan günümüze dek gelmiş, içinde birçok gelenekten iz barındıran ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayan sanat dalıdır. Söz konusu ürünler; giysi, takı ve aksesuar, ayakkabı hatta dekor olarak da sınıflandırılabilir.

Isparta hangi el sanatı ile unludur?

Isparta halıcılığı eski bir tarihe sahiptir. 12. yüzyıldan itibaren çok önemli Türkmen nüfusunu barındıran Isparta ve çevresinde, meşhur Türkmen halılarını dokuyarak, komşu ülkelere ihraç edebilen eski bir ticari dokuma geleneği bulunmaktadır.

Bervanik nedir?

Bervanik, genellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kadınlar tarafından peştamal (önlük) olarak kullanılmaktadır. ... Malatya geleneksel kadın giyiminde önlük olarak kullanılan parçaya bervanik denir. Halk arasında peştamal, önlük, peşkir olarak anılır.