Azitro şurup ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Azitro şurup ne işe yarar?
  2. AZRO şurup ne işe yarar?
  3. AZRO 200 mg 5 mL nasıl yapılır?
  4. Azitro hangi hastalıklarda kullanılır?
  5. Klamer şurup ne işe yarar?
  6. AZRO ilaç ne işe yarar?
  7. AZRO 30 mL nasıl hazırlanır?
  8. Azitromisin çocuklarda kullanılır mı?
  9. Zıtromax 200 mg 5 ml ne işe yarar?
  10. AZİTRO 500 Niçin Kullanılır?
  11. Süspansiyon ilaç nasıl hazırlanır?
  12. Klaritromisin nasıl kullanılır?
  13. Azitro 250 mg nedir ne için kullanılır?
  14. Azitromisin nasıl kullanılır?

Azitro şurup ne işe yarar?

S.pyogenes tonsilit/farenjit 'in tedavisinde toplam doz 5 gün süre ile 1. Gün 500 mg daha sonraki günler (2, 3, 4 ve 5. gün) günde 250 mg şeklinde kullanılır. Tüm diğer endikasyonlar için, toplam doz, 3 gün süreyle günde 500 mg olarak alınan 1500 mg'dır. 45 kg'ın üstündeki çocuklarda erişkin dozu uygulanır.

AZRO şurup ne işe yarar?

Streptococcus pyogenes'in neden olduğu farenjit/tonsillit tedavisinde penisilin alerjisi varlığında kullanılır. AZRO, erkeklerde ve kadınlarda cinsel temasla bulaşan ve Chlamydia trachomatis'e bağlı, komplike olmayan genital enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

AZRO 200 mg 5 mL nasıl yapılır?

Süspansiyon hazırlamak için, kuru toz halinde azitromisin içeren şişeyi iyice çalkaladıktan sonra, ambalajın içinde bulunan plastik ampulün kapağını çevirerek koparınız ve içindeki saf suyun tamamını şişeye ilave ediniz. Şişeyi iyice çalkalayınız. Hazırlanan süspansiyon, 5 gün süreyle oda sıcaklığında saklanabilir.

Azitro hangi hastalıklarda kullanılır?

Streptococcus pyogenes'in neden olduğu farenjit/tonsilit tedavisinde penisilin alerjisi varlığında kullanılır. AZİTRO, erkeklerde ve kadınlarda cinsel temasla bulaşan ve Chlamydia trachomatis'e bağlı, komplike olmayan genital enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Klamer şurup ne işe yarar?

KLAMER aĢağıdaki bakterilerin klaritromisine duyarlı suĢları tarafından oluĢturulan enfeksiyonların tedavisinde endikedir. Üst Solunum Yolları Enfeksiyonları: Akut tonsillit/farenjit: Streptococcus pyogenes' in neden olduğu.

AZRO ilaç ne işe yarar?

AZRO günlük tek doz olarak alınmalıdır. Chlamydia trachomatis, Haemophilus ducreyi veya duyarlı Neisseria gonorrhoeae kaynaklı cinsel temasla bulaşan hastalıkların tedavisi için doz, ağızdan bir kere alınan 1000 mg'dır. Tüm diğer endikasyonlar için, toplam doz, 3 gün süreyle günde 500 mg olarak alınan 1500 mg'dır.

AZRO 30 mL nasıl hazırlanır?

Hazırlanışı: Toz bulunan şişeyi çalkalayınız. Daha sonra 15 mL için ölçekteki (7.5 mL) işaretine kadar, 30 ml için ölçekteki (15 mL) işaretine kadar kaynatılmış, soğutulmuş su koyup şişe muhteviyatına ilave ederek iyice çalkalayınız. Her kullanımdan önce şişeyi iyice çalkalayınız.

Azitromisin çocuklarda kullanılır mı?

AZRO süspansiyonun çocuklarda kullanımına ait bilgiler yukarıda yer almaktadır. 6 ayın altındaki bebeklerde azitromisin kullanılması önerilmez. Yaşlılarda kullanımı: Yaşlılar için erişkinler ile aynı doz kullanılır.

Zıtromax 200 mg 5 ml ne işe yarar?

ZITROMAX, erkeklerde ve kadınlarda cinsel temasla bulaşan ve Chlamydia trachomatis'e bağlı, komplike olmayan genital enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

AZİTRO 500 Niçin Kullanılır?

Streptococcus pyogenes'in neden olduğu farenjit/tonsilit tedavisinde penisilin alerjisi varlığında kullanılır. AZİTRO, erkeklerde ve kadınlarda cinsel temasla bulaşan ve Chlamydia trachomatis'e bağlı, komplike olmayan genital enfeksiyonların tedavisinde endikedir.

Süspansiyon ilaç nasıl hazırlanır?

Şişe sallanarak tozun gevşemesi sağlanır. Süspansiyonun hazırlanması için şişe üzerindeki seviye çizgisine kadar su ilave edilir. Önce bu suyun bir miktarı konur ve şişe iyice çalkalanır, sonra geri kalan suyla belirtilen miktara tamamlanır. Hazırlanmış süspansiyon her 5 mL'sinde (1 ölçek) 100 mg sefiksim içerir.

Klaritromisin nasıl kullanılır?

3. CLARİCİDE nasıl kullanılır? ilaçlarla birlikte, 7, 10, 14 veya 28 gün süreyle, günde iki ya da üç defa 500 mg klaritromisin alınır. yutulmasına özen gösterilmelidir, böylelikle kanınızdaki ilaç miktarı her zaman için sabit ve düzenli olacaktır.

Azitro 250 mg nedir ne için kullanılır?

azitromisin, bir dizi bakteriyel enfeksiyonun tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir. Buna orta kulak enfeksiyonları, strep boğaz, pnömoni, gezgin ishali ve diğer bazı bağırsak enfeksiyonları dahildir.

Azitromisin nasıl kullanılır?

Tüm diğer endikasyonlar için, toplam doz, 3 gün süreyle 500 mg olarak verilen 1500 mg'dır. Uygulama şekli: Ağızdan alınır. Azitromisin tabletler yemeklerden 1 saat önce veya 2 saat sonra alınabilir.