Ümraniye'nin yüzölçümü ne kadar?

İçindekiler:

  1. Ümraniye'nin yüzölçümü ne kadar?
  2. Ümraniye denize yakın mı?
  3. Istanbul'un yüzölçümü olarak en büyük ilçesi hangisi?
  4. Ümraniye'de nerede alışveriş yapılır?
  5. Dudullu Anadolu mu Avrupa mi?
  6. Dudullu hangi ilçeye?

Ümraniye'nin yüzölçümü ne kadar?

Ümraniye'nin doğusunda Sancaktepe, güneyinde Ataşehir, batısında Üsküdar, kuzeyinde Çekmeköy ve Beykoz ilçeleri yer almaktadır. Ümraniye'nin denizden yüksekliği 120 metre olup, doğuya doğru Yukarı Dudullu kısmında 180 metreye kadar çıkar. Yüzölçümü 45 km² dir.

Ümraniye denize yakın mı?

İstanbul Ümraniye, Marmara bölgesinde bulunan ancak deniz kıyısı olmayan bir ilçedir. 50-60 sene öncesine kadar bir köy olan Ümraniye'nin bazı bölgeleri köy özelliğini kaybetmeden günümüze gelebilmiştir.

Istanbul'un yüzölçümü olarak en büyük ilçesi hangisi?

AA muhabirinin TÜİK ve Harita Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, kilometrekarelik kentin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi 1142 kilometrekare ile Çatalca, en küçük ilçesi ise 7 kilometrekarelik alanıyla Güngören.

Ümraniye'de nerede alışveriş yapılır?

Ümraniye ilçesindeki alışveriş merkezleri; Buyaka AVM, Metrogarden AVM, Meydan AVM, Akyaka Park AVM, Canpark AVM, IKEA AVM, Asyapark AVM ve Vega AVM'dir.

Dudullu Anadolu mu Avrupa mi?

Dudullu, İstanbul ilinin Anadolu Yakası'ndaki Ümraniye ilçesinde mahalleler grubudur.

Dudullu hangi ilçeye?

Dudullu, İstanbul ilinin Ümraniye ilçesinde mahalleler grubu. İki mahalleden meydana gelmiştir. Kuzeydeki mahalleye Aşağı Dudullu, güneydeki mahalleye Yukarı Dudullu adı verilmektedir.