Peygamber efendimiz nasıl biriydi kısaca?

İçindekiler:

  1. Peygamber efendimiz nasıl biriydi kısaca?
  2. Hz Muhammed yaşlıları neye benzetiyordu?
  3. Kim bir yaşlıya hadis?
  4. Peygamberimiz hangi ahlaki sahiptir?

Peygamber efendimiz nasıl biriydi kısaca?

Erişkinlik çağına gelince mükemmel bir insan olarak çevresi tarafından biliniyordu. Dürüstlüğü ve güzel ahlakı ile çevresine örnek oluyordu. O kadar güvenilir bir insandı ki çevresindeki herkes ona "Muhammed-ül Emin" lakabını vermiştir. "Muhammed-ül Emin" güvenilir muhammed anlamına gelmektedir.

Hz Muhammed yaşlıları neye benzetiyordu?

Muhammed yaşlıları peygamberlere benzetmiş (Camius sağir cilt/4, s. 185, hadis numarası 4969), ayrıca “Bir genç yaşlı birine hürmet ederse, yaşlandığında Allah da ona hürmet gösterecek insanları yaratır” (Tirmizi 75) diyerek onlara saygının aslında kişinin kendine saygısının göstergesi olduğunu bildirmiştir.

Kim bir yaşlıya hadis?

Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde ise şöyle buyurmaktadır: “Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet eder ise, yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halk eder.”(Ebu-Davud Edeb 58) Bir başka hadis-i şerefinde ise: “Küçüklerine şefkat göstermeyen, büyüklerine değer ve saygı ...

Peygamberimiz hangi ahlaki sahiptir?

Doğruluk, güvenilirlik, cesaret gibi güzel özelliklere sahip ve aynı zamanda duyarlı, samimi, iyi yürekli, ölçülü ve tevazu sahibi olan insandır.