Konjonktivit 1 Nedir?

İçindekiler:

  1. Konjonktivit 1 Nedir?
  2. Toksik konjonktivit nedir?
  3. Akut atopik konjonktivit ne demek?
  4. Alerjik konjonktivit ne kadar sürer?
  5. Konjonktivit çeşitleri nelerdir?
  6. Konjonktivit alerjisi nedir?

Konjonktivit 1 Nedir?

Halk arasında kırmızı göz hastalığı olarak da bilinen konjonktivit, göz akını örten şeffaf dokunun ve göz kapaklarının içinin iltihaplanmasıdır. Bu durum da göz içinde kanlanmaya yol açar. Göz kapaklarının içini ve gözlerin beyaz kısmını (sklera) kaplayan zara konjonktiva adı verilir.

Toksik konjonktivit nedir?

Toksik veya dev papiller konjonktivit olarak da bilinen hastalıktır. Genellikle kontakt lens kullanan hastalarda görülür. Aynı zamanda bazı ilaçların yan etkisi olarak da gelişebilmektedir.

Akut atopik konjonktivit ne demek?

Akut alerjik konjonktivit, bir alerjene maruz kalma sonucunda ani başlayan bir alerjik reaksiyondur. Maruziyetten sonra, yarım saat gibi kısa bir sürede gözde kaşıntı, kızarıklık, sulanma ve göz kapaklarında şişlik gibi bulgular ortaya çıkar. Alerjene maruziyetin ortadan kalkmasıyla 24 saat içinde düzelir.

Alerjik konjonktivit ne kadar sürer?

Akut konjonktivitler 3 haftadan daha kısa ve genellikle 7-8 gün sürer. Konjonktivit hastası tedavi alırsa bu süre ortalama 4-5 gün sürer. Kronik konjonktivitler 3 haftadan uzun sürer ve beraberinde blefarit ve dakriosistit gibi kronik hastalık mevcuttur.

Konjonktivit çeşitleri nelerdir?

Konjonktivit tipleri
  • Bakteriyel konjonktivit. ...
  • Viral konjonktivit. ...
  • Gonokolal ve cinsel yolla bulaşan konjonktivit. ...
  • Alerjik konjonktivit. ...
  • Dev papiller konjonktivit. ...
  • Bulaşıcı olmayan konjonktivit.

Konjonktivit alerjisi nedir?

Alerjik konjonktivit, gözün beyaz kısmını ve kapaklarının içini örten konjonktiva adı verilen zar tabakasının gözü tahriş eden alerjen maddelere karşı gelişen reaksiyonudur. Göz alerjisi veya tıbbi adıyla alerjik konjonktivit oldukça sık görülen bir hastalıktır.