Yüce Allah Kimleri Sever?

İçindekiler:

  1. Yüce Allah Kimleri Sever?
  2. Allah insanı sever mi?
  3. Allah bize kızar mı?
  4. Allah tövbe edeni affeder mi?

Yüce Allah Kimleri Sever?

54. "Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse, (bilin ki) Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah'ı severler. Onlar mü'minlere karşı alçak gönüllü, kafirlere karşı güçlü ve onurludurlar.

Allah insanı sever mi?

Cenab-ı Hakk'ın hemen her ismi O'nun sevgisiyle ilişkilidir, sevgisinin bir göstergesidir. O'nun esma-i hünsasından/güzel isimlerinden biri de Vedud'dur. Vedud en katıksız, latif ve ince sevgi sahibi demektir. "Şüphesiz Rabbim(iz) çok merhametlidir ve kullarını çok sever." (Hud, 11/90).

Allah bize kızar mı?

Halbu ki Allah -anladığımız manada- ne güler ne kızar ne acır ne de üzülür. Bunlar kul sıfatıdır. Doğrusu “Allahın halinde hiç değişiklik olmaz.” Dolayısıyla kimse Allahı kızdıramaz. Kimse Allah'a eziyet veremez, onu acıtamaz.

Allah tövbe edeni affeder mi?

Zira Allah, ayıpları gizleyen, günahları affeden ve tövbeleri kabul edendir. ... Allah bütün günahları bağışlar; çünkü yalnız o, çok bağışlayıcıdır, merhametlidir.” (Zümer, 39/53). Bu ayetler kişinin işlemiş olduğu büyük günahların bile tövbe ettiği takdirde affedilebileceğini müjdelemektedir.