Yasin-i şerifin faziletleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yasin-i şerifin faziletleri nelerdir?
  2. Ramazanda Yasin ne için okunur?
  3. Yasin nasıl teslim ediliyor?
  4. Yasin suresi kimlere hediye edilir?

Yasin-i şerifin faziletleri nelerdir?

Allahı ve âhıret yurdunu dileyerek bir kimse Yasîn'i okursa, Allah kendisini mutlaka bağışlar." "Her gece Yasîn sûresini okuyan kimse, muhakkak sûrette şehid olarak ölür." ... (Kur'ân-ı kerîmdeki bir sûre, okuyana şefaat eder, dinliyenin affına sebep olur, âhırette korktuğundan emin olur. Bu Yâsin sûresidir."

Ramazanda Yasin ne için okunur?

Muhammed (SAV) Peygamberimize cennette komşu olmak için okunmalıdır. 26. gün okunacak Yasin Suresi Azrail'in hoş bir şekilde gelmesi adına okunmalıdır. 27. gün okunacak Yasin Suresi kişinin büyük ve küçük günahlarının affedilmesi için okunmalıdır.

Yasin nasıl teslim ediliyor?

Cuma gecesi Yasin suresi okunursa, okuyan kişinin Allah-u Teala'nın mağfiretine kavuştuğuna inanılır. Yasın Suresi okunduktan sonra teslim edilir yani bağışlama duası okunur ve Yasin suresinin Yüce Allah tarafından kabulü umulur. Buna teslim etmek de denir. ... Okuduğum Yasin-i Şerifi yüce katında kabul buyur.

Yasin suresi kimlere hediye edilir?

Yasin Suresi, genelde ölen kişinin arkasından okuyup hediye ettiğimiz bir sure olup Kuran'ın 23. cüzünde yer almaktadır. Allah (c.c)'un kitabı olan ve bizlerin de anlayarak okuyup hayatımıza geçirmemiz gereken Kuran-ı Kerim'de, her surenin birçok özelliği vardır.