Basketbol oyun alanı ölçüleri nedir?

İçindekiler:

  1. Basketbol oyun alanı ölçüleri nedir?
  2. Basketbol Saha Ölcüleri nelerdir?
  3. Basketbol sahasında neler olur?
  4. Basketbolda 6.75 metre ne anlama gelmektedir?
  5. Basketbol sahası kaç lira?

Basketbol oyun alanı ölçüleri nedir?

Çünkü özellikle basketbolcuların pota altı mücadelelerinde, oyuncular ya da top saha dışına çıkabilir. FIBA'nın basketbol sahası ölçüleri standardı, NBA ile aynı değildir. NBA'de sahanın kısa kenar çizgileri 50 feet, yani 15,24 metre; uzun kenar çizgileri ise 94 feet, yani 28,65 metredir.

Basketbol Saha Ölcüleri nelerdir?

Oyun alanı ölçüleri NBA'de 94 feet (28,65m) uzun kenar ve 50 feet (15,24m) kısa kenar olarak belirlenmiştir.

Basketbol sahasında neler olur?

Basketbol sahası ölçüleri birbirinden farklılık gösterse de, FIBA standartlarına göre sahanın uzun kenarı 28 metre, kısa kenarı ise 15 metre olarak belirlenmiştir. Sahanın tam ortasında, alanı ikiye bölen bir çizgi bulunmaktadır. Bu çizgi üzerinde yer alan orta yuvarlak üzerinden hava atışı yapılmaktadır.

Basketbolda 6.75 metre ne anlama gelmektedir?

Potada çemberin takılı olduğu alana da “panya” denir. Üçlük Çizgisi: FIBA kurallarına göre, pota çemberin yere izdüşümünün tam ortasından sahanın ortasına doğru bir çizgi çekildiğinde, 6.75 m uzaklıkta tepe noktası olan yarım çemberdir. Bu çizgiden atılan basketler, üç sayı kabul edilir.

Basketbol sahası kaç lira?

Basketbol Sahası Maliyeti Maliyeti zemin kaplama türü, aydınlatma şekli, altyapının beton ya da asfalt olması, telçit ve demir aksamlar, basketbol potalarının kalitesi gibi özellikler değiştirmektedir. Standart şartlarda bir basket sahası anahtar teslim 90.0.000 TL arasına yapılmaktadır.