Geçici protez nedir?

İçindekiler:

  1. Geçici protez nedir?
  2. Implant takıldıktan sonra geçici diş ne zaman takılır?
  3. Immediat protez ne demek?
  4. Retainer ne demek protez?
  5. Geçici diş düşerse ne yapmalı?
  6. Geçici diş hangi maddeden yapılır?
  7. Interim protez nedir?
  8. Kullandığı protez ne demek?
  9. Retainer ne zaman takılır?

Geçici protez nedir?

Akrilik kaideli bölümlü protezler olarak da bilinen geçici protezler, gülüşünüzdeki boşlukları doldurmak amacıyla kullanılabilecek geçici bir protez türüdür. Bu protezler, bir veya daha fazla protetik dişe sahip bir tutucudan (retainer) oluşur ve genellikle ön dişler eksik olduğunda kullanılır.

Implant takıldıktan sonra geçici diş ne zaman takılır?

İmplant Sonrası Yapılan Hareketli Protez (Damak) implantlar yapıldıktan ortalama 1 hafta sonra takılan ve hastanın kendi takıp çıkarabildiği protezlerdir.

Immediat protez ne demek?

İmmediat protezler dişler çekildikten hemen sonra takılan protezlerdir. Bunu için dişler çekilmeden önce hekim ölçü alır ve bu ölçü dişler çekilince olacak değişikliklere göre önceden protez hazırlanır. İmmediat protezlerin en büyük avantajı hastanın hiç dişsiz kalmamasıdır.

Retainer ne demek protez?

Retainer; ortodonti tedavisi bitiminde düzelen dişlerinizin eski durumuna dönmemesi için uygulanırlar. Diğer adıyla pekiştirme tedavisidir. Dişlerin yeni konumlarına, diş eti ya da kemik dokusuna adaptesi retainer'lar sayesinde çok daha kolay sağlanır.

Geçici diş düşerse ne yapmalı?

Geçici Dişler Geçicinizi yerinden çıkarabilecek yada kırabilecek sert ve yapışkan yiyeceklerden uzak durun. Eğer geçici kaplamanız düşerse diş macunu yardımıyla yapıştırıp acilen bizi arayın. Gerekirse geçicinizi yenileyecek yada tekrar yapıştıracağız. Mümkün olduğunca geçiciyi ağızdan çıkarmadan saklayın.

Geçici diş hangi maddeden yapılır?

Sabit geçici diş kaplamasının yapıldığı madde genel olarak akrilik (plastik) esaslı olduğu için çok sağlam olmadığı unutulmamalıdır. Yumuşak ve orta sert gruba giren bütün yiyecekler rahatlıkla yenebilir.

Interim protez nedir?

İnterim protez geçici olarak hemen takılan bir protezdir. Bu protez dişler çekilmeden önce hazırlanır ve hemen yerleştirilir. ... İmmediat protez ise nihai olarak hemen takılan bir protezdir.

Kullandığı protez ne demek?

Protezler, eksik dişlerin yerine yerleştirilen ve ağzınıza takılıp çıkarılabilen dişlerdir. Proteze alışmak zaman almakla ve asla doğal dişler gibi olmamakla beraber, günümüzde yapılan protezler, eskilere oranla daha doğal görünümlü ve daha kullanışlıdır.

Retainer ne zaman takılır?

Genelde hareketli aparey 2-3 yıl boyunca azalan periyodlarda takılırken, sabit olan retainer yıllar boyunca ağızda kalmaktadır. Eğer pekiştirme periyodunda diş hareketi farkederseniz hemen ortodontistinizle iletişime geçin.