Sulh ceza mahkemesine Nasıl Başvurulur?

İçindekiler:

  1. Sulh ceza mahkemesine Nasıl Başvurulur?
  2. Sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi nereye yapılır?
  3. Sulh ceza Mahkemesi tutuklama kararına itiraz nereye yapılır?
  4. Itiraz dilekçesi nereye yapılır?
  5. Mahkemede tutuklama olur mu?
  6. Sulh Hukuk Mahkemesi dilekçesi nereye verilir?

Sulh ceza mahkemesine Nasıl Başvurulur?

Başvuru, bizzat kanuni temsilci veya avukat tarafından sulh ceza mahkemesine verilecek bir dilekçe ile yapılır. Başvuru dilekçesi, iki nüsha olarak verilir. Başvuru dilekçesinde, idari yaptırım kararına ilişkin bilgiler, bu karara karşı ileri sürülen deliller açık bir şekilde gösterilir.

Sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi nereye yapılır?

Sulh ceza hakimliklerinin soruşturma işlemlerine dair kararlarına karşı itiraz, kanunun ayrıca hüküm koymadığı hâllerde ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren yedi gün içinde kararı veren mercie verilecek bir dilekçe veya tutanağa geçirilmek koşulu ile zabıt kâtibine beyanda bulunmak suretiyle yapılır.

Sulh ceza Mahkemesi tutuklama kararına itiraz nereye yapılır?

Sulh ceza hâkimliği kararlarına yapılan itirazların incelenmesi, o yerde birden fazla sulh ceza hâkimliğinin bulunması hâlinde, numara olarak kendisini izleyen hâkimliğe; son numaralı hâkimlik için bir numaralı hâkimliğe; ağır ceza mahkemesi bulunmayan yerlerde tek sulh ceza hâkimliği varsa, yargı çevresinde görev ...

Itiraz dilekçesi nereye yapılır?

İtiraz dilekçesi CMK 173/1 maddesine göre kararı veren Cumhuriyet savcısının yargı çevresinde görev yaptığı ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerdeki sulh ceza hâkimliğine verilir. İtiraz dilekçesinde, kamu davasının açılmasını gerektirebilecek olaylar ve deliller belirtilir.

Mahkemede tutuklama olur mu?

Tutuklama kararı, hakim veya mahkeme tarafından verilir. Ceza yargılaması, soruşturma ve kovuşturma olmak üzere iki ana aşamadan oluşur. Soruşturma, suç şüphesi ile başlar, şüpheli hakkında düzenlenen iddianamenin kabulüyle sona erer.

Sulh Hukuk Mahkemesi dilekçesi nereye verilir?

Dilekçeyi nereye vereceğim? - davalının ikametgahının bulunduğu yerdeki sulh hukuk mahkemelerinin Hukuki Dilekçe Kabul Oda- sı'na verebilirsiniz.