3 çocuk doğum parası ne kadar 2020?

İçindekiler:

  1. 3 çocuk doğum parası ne kadar 2020?
  2. Doğumdan sonra hangi ödemeler alınır?
  3. Doğum sonrası rapor parası nasıl alınır?
  4. Yeni doğum parası nasıl alınır?

3 çocuk doğum parası ne kadar 2020?

Dünyaya gelen ilk çocuk için yapılan ödeme 300 TL, ikinci çocuk için 400 ve 3. çocuk için 600 TL'dir. Bu ödemeler yapılan başvurunun ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından banka hesabınıza gönderilir. PTT üzerinden de yatırılabilmektedir.

Doğumdan sonra hangi ödemeler alınır?

Doğum yardımı başta olmak üzere, iş hayatında olan kadınlar için yarım gün çalışma desteği, izinler ve süt ile emzirme parası gibi farklı kategorilerde destek sağlanıyor. 300, 400, 600 TL çocuk parası da bu destek ödemeleri arasında yer alıyor.

Doğum sonrası rapor parası nasıl alınır?

Annelik nedeniyle geçici iş göremezlik raporu alan anneler SGK'ya başvurarak doğum izni parasından yararlanmaktadır. 16 hafta izinli olan annelere doğum parası, doğumdan sonraki 55 gün içerisinde belirtmiş oldukları hesaba yatmaktadır. Hesabı bulunmayan annelere ise PTT üzerinden ödeme gerçekleştirilmektedir.

Yeni doğum parası nasıl alınır?

Çocuk parası başvurusu için canlı şekilde gerçekleşen doğumun sonrasında ilgili nüfus müdürlüğüne çocuğun kayıt ettirilmesi gereklidir. Kimlik Paylaşım Sisteminde kayıtlı olan çocuklar için başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmetler Merkezleri üzerinden yapılmaktadır.