Devlet memurları hangi hallerde ücretsiz izin alabilir?

İçindekiler:

  1. Devlet memurları hangi hallerde ücretsiz izin alabilir?
  2. Ücretsiz izni biten memur ne yapmalı?
  3. Devlet memuru ücretsiz izin kullanabilir mi?
  4. Ücretsiz izin hangi şartlarda verilir?
  5. Ücretsiz izinde sigorta primi ödenir mi?
  6. Memurlarda ücretsiz izin süresi ne kadar olabilir?
  7. En fazla kaç ay ücretsiz izin verilir?
  8. Ücretsiz izin hakkı kaç ay?

Devlet memurları hangi hallerde ücretsiz izin alabilir?

108 inci maddenin (E) bendinde: " E) Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar aylıksız izin verilebilir.

Ücretsiz izni biten memur ne yapmalı?

Ücretsiz izin süresinin bitiminde veya mazeret sebebinin kalkmasını izleyen on gün içinde görevine dönmeyenler, memuriyetten çekilmiş sayılır. Ücretsiz izin süresinin bitiminden önce mazereti gerektiren sebebin ortadan kalkması hâlinde, on gün içinde göreve dönülmesi gerekmektedir.

Devlet memuru ücretsiz izin kullanabilir mi?

Ücretsiz izin süresinde, emeklilik için gerekli olan ve uzun vadeli sigorta kolları olarak tanımlanan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortasına prim ödenmediğinden, ücretsiz izin süreleriniz emekliliğiniz için gereken 25 yıllık fiili hizmet süresine sayılmaz. 25 yıllık fiili hizmet süresi hesabına fiilen uzun vadeli ...

Ücretsiz izin hangi şartlarda verilir?

İlki kanundan doğan ikincisi ise tarafların anlaşmaları doğrultusunda söz konusu olan ücretsiz izindir. Kanundan doğan haller; işçinin evlenmesi, yakın birinin vefatı, yol izni, mazeret izinleri ve doğum iznidir. İkincisi ise tarafların anlaşmaları doğrultusunda söz konusu olan aylıksız izindir.

Ücretsiz izinde sigorta primi ödenir mi?

Ücretsiz izne çıkan işçi 10 güne kadar sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam eder. Ayrıca ücretsiz izinli gün için işveren SGK primi ödemeyecektir. ... Bu süre zarfında işçinin başka bir işyerinde çalışması mümkün olamaz. Ücretsiz izin sona erdiğinde de işçinin sigorta primi işveren tarafından tamamlanmayacaktır.

Memurlarda ücretsiz izin süresi ne kadar olabilir?

Devlet memurlarına 10 hizmet yılını tamamlamış olmaları ve istekleri halinde memuriyet süreleri boyunca ve bir defada kullanılmak üzere altı aya kadar aylıksız izin verilebilir.

En fazla kaç ay ücretsiz izin verilir?

4857 sayılı İş Kanunu'na eklenen geçici 10. madde ile işverene tarihinden itibaren üç ay süreyle ücretsiz izin kullandırma hakkı verilmişti.

Ücretsiz izin hakkı kaç ay?

Bu izin talebi 6 aya kadar olmalıdır. İlk başta ücretli izne ayrılan kişi bu izni uzattığı zaman maaş alamaz. Çünkü ücretli çıkılan izin bittiği zaman alınan izin ücretsiz olarak verilmektedir. Bu şekilde izne devam eden kişi maaş alamaz.